• Home
  • Motorsport
  • Bikers Classics 2020: geen parade en races, wel circuitrijden
Bikers Classics 2020: geen parade en races, wel circuitrijden

Bikers Classics 2020: geen parade en races, wel circuitrijden

De fans van classic motoren stellen zich massaal de vraag : zullen de Bikers'Classics 2020 nog kunnen doorgaan gezien de actuele omstandigheden? Het antwoord kunnen wij u al geven : ja... voor wat de deelnemers aan de sessies vrij rijden betreft ! Op zaterdag 4 en zondag 5 juli zullen er wel degelijk motoren uit een (ver) verleden rijden op het 7 kilometer lange circuit in de Ardennen…

"Onze goede relatie met het Circuit van Spa-Francorchamps heeft ervoor gezorgd dat we de gesprekken met betrekking tot de 2020 editie van de Bikers'Classics hebben kunnen voortzetten, zegt Florian Jupsin in naam van DG Sport. We hadden de stop er volledig kunnen uittrekken en meteen afspreken met de fans in 2021, maar dat zit niet in onze aard. Er zijn immers heel wat deelnemers die zich ingeschreven hebben voor de verschillende sessies vrij rijden, die graag zouden aanwezig zijn en maximaal profiteren van deze dagen. Goed nieuws, die deelnemers worden alvast verwacht op zaterdag 4 en zondag 5 juli, want het Circuit van Spa-Francorchamps is dan exclusief gereserveerd voor classic motoren ! Het betreft sessies vrij rijden en er zullen specifieke maatregelen getroffen worden om ieders veiligheid te garanderen. Het spreekt voor zich dat wie nog niet ingeschreven is maar toch de vrienden wil vergezellen, nog steeds welkom is. Alle info is terug te vinden op onze website www.bikersclassics.be, luik 'Deelnemers' en vervolgens 'Inschrijven'..."

Het moet gezegd dat deze editie van de Bikers'Classics geen wedstrijden zal bevatten en geen grote internationale parade. Publiek zal ook niet toegelaten worden op het circuit. "Het feest voor oude motoren beloofde mooi te worden, en zal dat binnen een jaar nog des te meer zo zijn, vervolgt Florian Jupsin. Want het volgende goede nieuws is dat de Bikers'Classics, die vanaf nu een tweejaarlijks evenement worden, nu reeds ingepland staan op 2, 3 en 4 juli 2021. Gezien de omstandigheden is dit een stapje achteruit zetten om daarna twee keer zo ver te springen, maar we hebben alles in het werk gesteld om te behouden wat mogelijk was voor de deelnemers, die zullen kunnen rekenen op een meer dan gemotiveerd DG Sport team om ervoor te zorgen dat zij de tijd van hun leven kunnen beleven op het mooiste circuit ter wereld…"


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form