Door het Corona-virus veranderen de 2020-kalenders van de verschillende motorsportkampioenschappen bijna dagelijks. Hieronder de laatst bekendgemaakte situatie met betrekking tot de kalenders van MotoGP, World Superbikes, MXGP en EWC, plus een overzicht van alle nieuwe, meest actuele kalenders bij elkaar. We zullen dit artikel direct updaten na nieuwe aankondigingen van aanpassingen in de kalenders

MotoGP 

Als eerste wereldkampioenschap moest MotoGP al de race in Qatar afgelasten, al konden Moto2 en Moto3 wel rijden omdat ze al langer in het land waren. Recent werd ook de tweede race in de USA uitgesteld, waarna kort daarna ook de GP in Argentinië werd verzet.  

World Superbikes

Laatste bericht: World Superbikes WorldSBK stelt niet alleen het evenement van Jerez (E) uit tot oktober, maar ook de Franse ronde op Magny Cours in september, die ook naar oktober gaat. dat laatste is om te voorkomen dat WorldSBK 'clasht' met de verplaatste MotoGP-ronde. 
Pirelli Spanish Round (previously 27th – 29th March) rescheduled for 23rd – 25th October.
Pirelli French Round* (previously 25th – 27th September) rescheduled 2nd – 4th October.
Update 24 maart: de WorldSBK-ronde op het TT-Circuit in Assen is verzet naar 21-23 augustus 2020

MXGP Motorcross

Het verbaasde nogal wat mensen dat de GP van Valkenswaard gewoon doorging, maar daarna kwam toch ook het nieuws dat de volgende ronde van het wereldkampioenschap motorcross toch niet doorging. Die MXG in Neuquen is nu doorgeschoven naar 21 en 22 november, maar ook de daaropvolgende Italiaanse GP in Trentino is afgelast. 
Update 12 maart: ook de motorcross grand Prix' van Spanje en Portugal schuiven door: Spanje van 18 - 19 april naar 10 - 11 oktober en Portugal van 25 - 26 april naar 17 - 18 oktober
Update 16 maart: De GP van Frankrijk is verzet van 9/10 mei naar 27/28 juni. Daardoor verschuift de GP van Indonesië (Jakarta) van 31 juni naar 1 november. De tweede Indonesische GP schuift dan door naar 8 november, maar daarvoor moet ook nog een locatie gevonden worden. 
Update 18 maart: Nu zijn de GP's van Italië (Maggiora) en Teutschental in Duitsland aan de beurt. Maggiora gaat van 17 mei naar 5 juli, Duitsland schuift van 24 mei door naar 9 augustus 2020. 

Endurance World Championship (EWC)

De 24 uur van Le Mans zal op 5 en 6 september verreden worden, in plaats van op 18 en 19 april. Gevolg daarvan is wel dat er tussen de Bol d'Or 24-uursrace en de 24H Moto van Le Mans opeens maar twee weken zitten. 
Update 19 maart: De 24 Uur van Le Mans is teruggehaald van 5 & 6 september naar 29 en 30 augustus, zodat beide 24-uurs races niet te kort op elkaar gehouden worden. 

British Superbike (BSB)

Op 17 maart laat BSB-organisator MSVR weten dat de officiële test op 1 & 2 april is afgelast en dat de eerste ronde van het kampioenschap van 10 t/m 12 april op Silverstone is uitgesteld tot "later dit jaar... 
Update 24 maart: Silverstone (10/11/12 april), Oulton Park (1/2/3 mei) en Donington Park (22/23/24 mei) zijn ook geannuleerd. 

AMA Supercross

Vlak voor het evenement in Indianapolis is ook deze Amerikaanse wedstrijd afgelast, met tegelijkrtijd de Supercross in Detroit, Seattle, Denver en Foxborough

IJsspeedway

Het WK IJsspeedway heeft de ronde op 3, 4 en 5 maart in Thialf (Heerenveen) afgelast. Dit betekent dat het seizoen gelijk afgelopen is. 

WK Zijspannen

Het FIM World Sidecar Championship heeft een nieuwe promotor die gelijk met een nieuwe kalender komt. De eerste ronde is op- 16/17 mei op de Laizutsring, de eerste Nederlandse wedstrijd in september tijdens British Superbikes op het TT-Circuit in Assen. 

Isle of Man TT

Vandaag, 16 maart 2020, laat de ministerraad van het Isle of Man weten de TT races tussen 30 mei en 13 juni af te gelasten, zonder een vervangende datum aan te kondigen. Voor de Northwest 200 in Ierland wordt een verschuiving naar een nog onbekende datum aangekondigd. 

Australian Superbikes

Het ASBK kampioenschap heeft ervoor gekozen op 29 maart wel te gaan rijden, maar dan zonder publiek toe te laten. 

Rally's

De Merzouga Rally 2020 is defintief afgelast, er is geen mogelijkheid de rally later in het jaar te doen. De volgende editie is van 14 t/m 18 maart 2021. 

 

Coronavirus