• Home
  • Motorsport
  • TT-Circuit belooft beterschap afvoer verkeer Dutch TT MotoGP 2019

TT-Circuit belooft beterschap afvoer verkeer Dutch TT MotoGP 2019

Het TT-Circuit in Assen heeft voor de Dutch TT 2019 samen met adviesbureau Goudappel Coffeng een nieuw verkeersplan opgesteld, waarmee de problemen rondom de afvoer na de TT van vorig jaar verminderd moeten worden.Toen zaten vele bezoekers na de MotoGP op de parkeerplaats van het circuit uren vast in hun auto, ondanks een volledig nieuw verkeersplan, wat overigens ook samen met Goudappel Coffeng was gemaakt. Volgens Goudappel Coffeng gaat het om de afvoer van 23.000 motoren, 24.000 auto's en 16.000 fietsers, waarvoor verschillende nieuwe oplossingen zijn gevonden. Feitelijk zal het echter vooral over de auto's gaan; zowel motorrijders als fietsers hebben vorig jaar amper geklaagd over de rit naar huis na de TT. 

Dit jaar komt er voor elk parkeerterrein nu een eigen afvoerkanaal en stijgt het aantal plekken om op de A28 te komen van vier naar vijf. Ook wordt afrit 31A geopend, zodat motorrijders die niet de A28 naar het zuiden willen volgen, eerder de juiste kant op kunnen. Vorig jaar moesten deze motorrijders aansluiten in de file richting het zuiden, om dan bij Beilen pas om te mogen keren. Naast de A28 wordt de al bekende sluiproute langs de Drentsche Hoofdvaart nu ook officieel als een alternatieve route ingezet, waarna dit verkeer bij Meppel weer op de A28 erbij komt.

Vorig jaar viel op dat er vooraf flink gecommuniceerd werd rondom de aan- en afvoer, maar eenmaal na de race stopte die zeer abrupt. Hopelijk verloopt ook de communicatie dit jaar vanuit het Kernteam Verkeer dan ook beter.

Het volledige tijdschema voor het MotoGP-weekend vindt u hier: https://www.nieuwsmotor.nl/motorsport/24335-dutch-tt-assen-motogp-2019-volledig-tijdschema

Dutch TT Assen verkeer afvoer aanvoer files

Foto: Peter Denekamp


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form