• Home
  • Motorsport
  • WK Endurance EWC: 24H Spa Motos in 2022 op Spa-Francorchamps

WK Endurance EWC: 24H Spa Motos in 2022 op Spa-Francorchamps

Het FIM Endurance World Championship (EWC) voegt in juni 2022 een nieuwe 24-uursrace aan de kalender toe op het klassieke circuit van Spa-Francorchamps in België. Dit meldt organisator Eurosport Events, een dochterbedrijf van de pan-Europese sportzender. Het 24H Spa Motos-evenement begint daar met een innovatief format: de race wordt al op vrijdag gestart, maar pas na zonsondergang om 22.00 uur. De race eindigt dan op de zaterdagavond, 24 uur later. Op zondag krijgen motorrijders zelf de kans een ronde over het circuit te rijden, onder begeleiding van de EWC-coureurs. 

Tussen 1973 en 2003 maakte de 24 uur van Luik deel uit van kalender. Vanaf juni 2022 wordt nu Spa-Francorchamps toegevoegd aan de FIM Endurance World Championship-kalender, die recent al flink werd omgegooid met een winterrace op het circuit van Sepang en een seizoen verdeeld over twee jaren, lopend van september bij de Bol d'Or op Paul Ricard tot juli, tijdens de 8 Uur van Suzuka.  

Met de ultrasnelle lay-out en beroemde bochten als Raidillon en Eau Rouge, zal eerst het klassiek circuit nog flink op de schop moeten, om zo te kunnen voldoen aan de veiligheidseisen voor een FIM EWC race. Francois Ribeira (Eurosport Events) is daar positief over. 

Francois Ribeira: het zal een enorme uitdaging zijn om 's werelds mooiste circuit aan te passen aan de veiligheidsnormen van de FIM, zonder de huidige lay-out in gevaar te brengen, met inachtneming van de FIA ​​Formula 1 reglementen en in samenwerking met de twee internationale motorsportfederaties. 

24H Motos Spa FIM Endurance World Championship EWC 2022


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form