Bridgestone 2019 Webbanner T31 820 x 100 px

 

Shoei Web Banner GTAir II En 820x100 mrt 19

nieuwsmotornl NL 820x100 2019

Jorge Viergas nieuwe president FIM motorsportbond

Voorafgaand aan het FIM-Gala koos de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) met de Portugees Jorge Viergas een nieuwe president, als opvolger van Vito Ippolito. Viergas is al vele jaren betrokken bij de wereldwijde motorsportbond, met als laatste positie die van plaatsvervangend president. Nadat Ippolito zich na drie ambtstermijnen en 12 jaar geen kandidaat meer stelde, waren er twee gegadigden om zijn rol over te nemen: Oostenrijker Wolfgang Srb en Viergas. Bij afwezigheid van een zieke Srb koos de ledenvergadering van de nationale motorsportbonden met 77 van de 107 stemmen voor Viergas, die in ieder geval tot en met 2022 de scepter over de FIM zal zwaaien. Viergas had gisteravond in Andorra zijn eerste officiële optreden, waar hij op het podium van de FIM Awards de positie van Vito Ippolito overnam.

Viergas is niet de enige FIM-bestuurder lid met een nieuwe functie: Jacques Bolle (FFM), Giovanni Copioli (FMI) en Jan Stovicek (ACCR) treden toe tot het dagelijks bestuur, terwijl recent ook al Nicolas Jomard als nieuwe uitvoerend directeur communicatie werd aangesteld. Daanaast werden Angelos Bavellas (CYMF), Francesco Brandi (FMI) en David Francis (ACU) verkozen tot interne auditors. 

De in Zwitserland gevestigde FIM heeft als motorsportbond de sportieve rechten op alle wereldkampioenschappen, maar die zijn bijna allemaal 'verkocht' aan externe partijen, zoals bijvoorbeeld Dorna voor MotoGP en WorldSBK, Youthstream voor MXGP motorcross en BSI voor speedway. 

Jorge Viergas FIM President

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

advertentie TTMotoren 40 jaar

IXS 20190320 NM RS 1000 350x300px

bannerxtra