• Home
  • Motorsport
  • Nathan Watson wint Red Bull Knock Out voor 60.000 bezoekers

Nathan Watson wint Red Bull Knock Out voor 60.000 bezoekers

Een loodzwaar parcours met heuvels van 8 meter, boomstammen, 1000 motocrossers uit binnen- en buitenland en ruim 60.000 bezoekers op de boulevard, vormden zaterdag het decor van ’s wereld zwaarste strandrace. Op het strand van Scheveningen leek het lange tijd erop dat publiekslieveling Glenn Coldenhoff zijn teamgenoot Jeffrey Herlings zou opvolgen als Red Bull Knock Out-winnaar. Halverwege ging The Hoff aan de leiding, maar hij kon het hoge tempo niet vasthouden en zag Nathan Watson voorbijkomen. De Brit zette daarna alles op alles om op het strand van Scheveningen de zege te pakken, na twee keer als tweede te zijn geëindigd in eerdere edities van Red Bull Knock Out. Wederom was de race op het strand van Scheveningen slopend voor de crossers. Slechts 427 van de 1000 gestarte rijders kwamen aan de finish.

‘Ik kan haast niet geloven dat ik hier de overwinning pak’, gaf de 24-jarige Nathan Watson gelijk na de race aan. De Red Bull KTM Factory Racing-rijder greep uiteindelijk de zege met anderhalve minuut voorsprong op Coldenhoff. De MXGP-crosser kon richting het einde niet meer meekomen met Watson. De Nederlander, die drie keer tegen de grond ging, baalde dat hij zijn 2018-seizoen niet op de gewenste manier afsloot. ‘In het begin voelde ik me goed, maar ik verloor veel tijd in de X-loop. Het was chaos daar. Ook in de pitlane maakten we een fout en kon ik niets eten. Ik heb veel voorbereiding in deze race zitten om hier voor de zege te kunnen gaan, maar het was schijnbaar niet mijn dag.’ Op meer dan vijf minuten van winnaar Watson eindigde Yentel Martens (Husqvarna) op de laatste podiumplek en wist onder meer strandrace-specialisten Camile Chapeliere (KTM) en Todd Kellet (KTM) voor te blijven.

Bolt pakt WESS-titel
Op het strand van Scheveningen werd gelijktijdig ook gevochten om de allereerste World Enduro Super Series-titel. Billy Bolt stond ruim aan de leiding in dit kampioenschap en hield zijn hoofd uitermate koel. Ondanks een zeer stevige valpartij wist hij zijn concurrenten voor te blijven en eindigde op de 12e plek in Red Bull Knock Out 2018. Door dat resultaat verzekerde hij zichzelf met de titel én een KTM X-Bow. ‘Ik besef nog niet helemaal dat ik hier win. Het was chaos en ik weet eigenlijk helemaal niet meer wat er tijdens de race allemaal gebeurde.’ Voor Red Bull Knock Out-winnaar Watson was er een extra verrassing. Door de zege kwam de Brit uiteindelijk ook op het WESS-podium terecht. Achter Manuel Lettenbichler werd hij derde. ‘Pas na de finish kwam ik erachter dat ik op de derde plek ben geëindigd. Echt geweldig en dat zie ik als een heel mooie bonus.’

RedBullKnockOut


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form