• Home
  • Motorsport
  • Zonta van den Goorbergh (12) in 2019 Red Bull Rookies MotoGP

Zonta van den Goorbergh (12) in 2019 Red Bull Rookies MotoGP

Vandaag heeft de organisatie van de Red Bull Rookies MotoGP Cup bekend gemaakt dat Zonta van den Goorbergh (12) in 2019 deel zal mogen nemen aan het prestigieuze jeugdkampioenschap. De jonge coureur werd, ondanks zijn jonge leeftijd en kleine postuur, gekozen uit 105 uitgenodigde jonge coureurs uit de hele wereld, waarvan er maar 12 een plaats kregen. Zonta is de zoon van voormalig GP-coureur Jurgen van den Goorbergh. 

Voorafgaand aan de selectiedagen reed Zonta al een wedstrijd in de European Talent Cup op Jerez, onderdeel van het Junior Wereldkampioenschap binnen het Repsol CEV. Naast zijn vader was daarbij zijn oom Patrick van den Goorbergh, ook voormalig GP-coureur, als coach en monteur aanwezig. Daarnaast reed hij vorig jaar in de Molenaar NSF100 Cup, waardoor het afgelopen seizoen feitelijk pas zijn tweede seizoen als wegracecoureur is. 

Na Scott Deroue (2e in 2012) en Bo Bendsneyder (kampioen in 2015) kwamen er nog wel andere Nederlanders in de Red Bull Rookies te rijden, maar helaas lukte het ze niet vanuit daar door te stoten naar de Moto3 binnen de MotoGP. In 2017 namen Walid Soppe, Victor Steeman en Loran Faber nog deel, maar afgelopen jaar was er geen Nederlandse rijder in de Rookies. 

Jurgen Zonta van den Goorbergh


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form