• Home
  • Motorsport
  • Pikes Peak hillclimb 2018: strijd tussen KTM en Ducati

Pikes Peak hillclimb 2018: strijd tussen KTM en Ducati

Op 24 juni dit jaar gaat de beroemde Pikes Peak Hillclimb weer van start. Het bekende stratenparcours van bijna 20 kilometer lang telt 156 bochten en voert de rijders naar de top op 4300 meter hoogte in de Amerikaanse staat Colorado. Vorig jaar wisten maar 8 van de 29 deelnemende motoren de finish te halen. Dit jaar zullen er 25 motoren aan de start verschijnen in verschillende categorieën, variërend van 'Lightweight' tot aan 'Powersport'. Er zullen zelfs twee quads en drie elektrische motoren aan de start verschijnen, maar gezien het aantal deelnemers is het evenement groter qua marketingwaarde dan daadwerkelijke competitie. 

De winnaar van vorig jaar, Chris Fillmore, zal dit jaar in de Middleweight klasse uitkomen voor KTM. Vorig jaar wist hij op de KTM 1290 Super Duke R met een tijd van 9 minuten en 49 seconden als rookie het jaren oude record van Ducati te verbreken en hiermee de winst binnen te halen.

In de heavyweight klasse zal de strijd gaan tussen BMW, Ducati en KTM. BMW komt met de S1000R naar de race, met achter het stuur Tilo Gunther en de enige vrouwelijke deelnemer Lucy Glöckner uit het IDM in Duitsland. KTM stuurt wederom de 1290 Super Duke R het parcours op. De motor zal bestuurd worden door de uit de middleweight overgekomen Rennie Scaysbrook. Ducati is zo gebrand het record weer terug in handen te krijgen, dat zij een oude bekende gevraagd hebben plaats te nemen op de Multistrada 1260 Pikes Peak. Dit in de persoon van Carlin Dunne, drievoudig winnaar van de Pikes Peak tussen 2011 en 2013. Verder zullen in de heavyweight klasse een Kawasaki Z900RS en een Aprilia Tuono 1100 uitkomen.

KTM pikespeak 2017


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form