Husqvarna een nieuw stedelijk perspectief

 

Kawasaki 5878

Inruilweken bij Ducati

Bridgestone Montage Cashback

Marquez wereldkampioen MotoGP na zinderende seizoensfinale

Marc Marquez pakte met een derde plaats zijn vierde MotoGP-titel en daarmee zijn zesde wereldtitel in totaal in Valencia. De Spanjaard had wel een geweldige save nodig om dit bereiken. Concurrent Andrea Dovizioso kwam ten val. Dani Pedrosa won de race door Johann Zarco te verslaan.

Marc Marquez had voorafgaand aan de laatste race van het seizoen al veruit de beste papieren voor de titel. In de race reed hij lang in tweede positie maar ging met nog acht ronden te gaan de sterk rijdende Johann Zarco voorbij. Vervolgens kwam Marquez bijna ten val en kon met een geweldige save zijn Honda nog net redden. Marquez kwam na een ritje door de grindbak als vijfde weer de baan op.

Een ronde later ging de enig overgebleven concurrent van Marquez, Andrea Dovizioso onderuit in vierde positie. Marquez had daardoor zijn vierde MotoGP-titel binnen en kwam uiteindelijk als derde over de eindstreep. Dani Pedrosa wist in de laatste ronde Zarco te verschalken en de race te winnen.
Michael van der Mark mocht zijn tweede MotoGP-wedstrijd rijden als vervanger van Jonas Folger. Van der Mark boekte tijdens de trainingen constant progressie en kon in de race vechten met een groepje vaste MotoGP-rijders. Van der Mark kwam als zeventiende over de eindstreep.

Bo Bendsneyder sloot zijn Moto3-tijdperk af met een twaalfde plaats. Jorge Martin won zijn allereerste Grand Prix in Valencia, door de Moto3-wedstrijd met een grote voorsprong te winnen. Miguel Oliveira sloot het eerste seizoen van KTM in de Moto2 af met een hattrick. Na Phillip Island en Sepang was de Portugees ook de sterkste in Valencia.

Voor de uitgebreide verslagen van de Moto3 en MotoGP wedstrijd kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl.
Wedstrijdverslag MotoGP: http://www.dutchmotorsport.nl/motogp/mark-zeventiende-hevig-gevecht-marquez-wereldkampioen/
Wedstrijdverslag Moto3: http://www.dutchmotorsport.nl/bendsneyder-vecht-zich-naar-p12-laatste-moto3-wedstrijd/

Marc Marquez world champion

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

KTM 215494 KTM 790 Duke MY18 300x250

IXS april 2018 200180314 NM MV 350x300

Revit

Moto Guzzi april 2018 8591015 MG NieuwsMotor 234x60 1