Dovizioso wint MotoGP Maleisië

Andrea Dovizioso wint op natte baan in Maleisië. Teammaat Jorge Lorenzo werd tweede en kampioenchapsleider Marc Marquez eindigde als vierde, waardoor de titelstrijd beslist gaat worden in de laatste race. Michael van der Mark kan terugkijken op een geslaagd MotoGP-debuut en eindigde net buiten de punten op plaats zestien. 

Kort voor de MotoGP-wedstrijd was er flinke regenbui gevallen op het Sepang International Circuit. Andrea Dovizioso was in deze omstandigheden de sterkste en wist zijn zesde race van het seizoen te winnen. Teammaat Jorge Lorenzo werd tweede, waardoor Doviziso de titelstrijd levend houdt. Marc Marquez werd vierde achter de sterk rijdende Johann Zarco. Marquez gaat met een voorsprong van 21 punten naar de laatste race van het seizoen in Valencia. 

Michael van der Mark maakte tijdens de Grand Prix van Maleisië zijn debuut in de MotoGP als vervanger van de zieke Jonas Folger bij . De Nederlander kon zich vanaf de eerste training meten met de vaste rijders. Op de natte baan wist Van der Mark in de openingsfase veel plaatsen te winnen en reed lang in een puntenpositie. Helaas viel hij in de slotfase terug naar plaats zestien, waardoor hij net geen punt wist te pakken tijdens zijn eerste race in de koningsklasse.

Bo Bendsneyder werd na een sterke kwalificatie tiende in de Moto3-wedstrijd die gewonnen werd door Joan Mir. Franco Morbidelli pakte de wereldtitel in de Moto2 en finishte de race als derde. KTM scoorde in deze klasse opnieuw een één-tweetje met Miguel Oliveira en Brad Binder.

Voor de uitgebreide verslagen van de Moto3 en MotoGP wedstrijd kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl
Wedstrijdverslag MotoGP: http://www.dutchmotorsport.nl/motogp/mark-net-geen-punten-dovizioso-wint-op-nat-sepang/  
Wedstrijdverslag Moto3: http://www.dutchmotorsport.nl/bendsneyder-tiende-strijd-top-vijf-positie-op-sepang/  

Michael van der Mark Tech3 foto Yamaha Racing

Foto: Yamaha-Racing.com


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form