• Home
  • Motorsport
  • WSBK Magny Cours: winst Rea en Davies, tweede podium Van der Mark

WSBK Magny Cours: winst Rea en Davies, tweede podium Van der Mark

Jonathan Rea heeft een nieuw record gevestigd in de World Superbike categorie door zijn derde titel op rij te pakken. De Kawasaki-man won op zaterdag. Michael van der Mark scoorde op zondag zijn tweede podium met Yamaha, terwijl Chaz Davies toen als winnaar uit de bus kwam.

Afgelopen weekend stond de elfde ronde van het World Superbike kampioenschap op het programma in Frankrijk. Er werd gereden op Magny Cours. De zaterdagrace werd verreden op nat asfalt. Jonathan Rea domineerde en won met ruime voorsprong. De Kawasaki-coureur werd in stijl voor de derde keer op rij kampioen in de World Superbike categorie. Dit was nog nooit eerder gebeurd, waardoor Rea de geschiedenis boeken heeft herschreven. Op zondag viel Rea uit doordat hij de motor van Eugene Laverty aantikte nadat de Aprilia-coureur voor hem crashte. Chaz Davies won de race voor het Yamaha-duo Alex Lowes en Michael van der Mark. De Nederlander pakte zijn tweede podium met de Yamaha R1. Van der Mark werd een dag eerder negende in de natte zaterdagrace. Dit was een bijzondere prestatie gezien het feit dat de Rotterdammer in de beginfase een crash meemaakte.

Voor de uitgebreide verslagen van de World Superbike, World Supersport, World Supersport 300 en de European Superstock 1000 wedstrijden op Magny Cours kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl.

Wedstrijdverslag World Superbike Race 1
Wedstrijdverslag World Superbike Race 2

Chaz Davies Magny CoursChaz Davies, overtuigend winnaar race 2 (foto Ducatipress)


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form