Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM juli Nieuwsmotor

Belangrijke overwinning voor Marquez in Aragon

Marc Marquez is de sterkste in de Grand Prix van Aragon en wint de race voor Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo. Door de zevende plaats van Andrea Dovizioso doet Marquez ook zeer goede zaken in de titelstrijd. Valentino Rossi finishte ondanks zijn beenblessure op een keurige vijfde plaats. 

De Grand Prix van Aragon stond in het teken van het wonderbaarlijke herstel van Valentino Rossi. De Italiaan stond zondagmiddag, 24 dagen na het oplopen van een dubbele beenbreuk, aan de start van de wedstrijd. Dit alles gooide roet in het eten van het MotoGP-debuut voor Michael van der Mark. Rossi zette een derde kwalificatietijd neer en kon in de race ook mee in de kopgroep. Uiteindelijk finishte Rossi op een keurige vijfde plaats achter zijn teammaat Maverick ViñalesMarc Marquez was de sterkste op Motorland Aragon. De Spanjaard deed daarbij ook zeer goede zaken in de wereldtitel, omdat de naaste concurrent Andrea Dovizioso slechts als zevende finishte. Dani Pedrosa kwam na een goed opgebouwde race als tweede over de eindstreep. Jorge Lorenzo reed in de openingsfase aan de leiding en scoorde zijn tweede podium met de Ducati.

Bo Bendsneyder scoorde geen punten in de Moto3 met een zeventiende plaats, ondanks dat hij slechts op tweeënhalve seconde van de winnaar over de finish kwam. Joan Mir deed goede zaken voor de titel door als eerste te finishen. Franco Morbidelli deed hetzelfde door zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten met een overwinning in de Moto2.

Voor de uitgebreide verslagen van de Moto3 en MotoGP wedstrijd kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl    

Wedstrijdverslag MotoGP

Wedstrijdverslag Moto3

Marquez Aragon

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Revit Nieuwsmotor mei