Het 'Nederlands wegracekampioenschap voor Junioren' gaat met ingang van 2018 in een andere vorm verder, zo meldt de KNMV. Het seizoen bestaat vanaf volgend jaar uit acht race evenementen, verspreid door het land, met een algemeen trainingsweekend voorafgaand aan het seizoen. Op dit moment wordt nog gekeken naar mogelijke deelname op locaties buiten Nederland en naar weekendevenementen. Voor de klassen MiniGP, 125cc open viertakt en de Gamma Yamaha R125 Cup (standaard) wordt onderzocht of ten minste één evenement op het GP-circuit van Assen mogelijk is. De races vinden in de periode van april tot en met september plaats, waarbij de maand augustus in principe vrijgehouden wordt voor eventuele EK-deelname en de zomerstop. 

Raceklassen 
Het dagprogramma kent verschillende klassen waarbij ook gekeken wordt naar combinaties van klassen. Het totale programma zal zes tijdblokken per dagevenement bedragen. Bij weekendevenementen kunnen wellicht meer klassen/tijdblokken worden toegevoegd. De klassen voor het KNMV Junior Racing kampioenschap: 
- Instapklasse 
- Minibike Junior A 
- Minibike Junior B 
- Minibike Junior C 
- Minibike Open klasse 
- Molenaar NSF 100 Cup
- MiniGP 10 tot 17 inch klasse
- 125cc open viertakt klasse / GAMMA Yamaha R125 Cup (standaard)

Status 
De klassen Minibike Junior A/B, Molenaar NSF 100 Cup, de 125cc open viertakt en de GAMMA Yamaha R125 Cup (standaard) krijgen een Nederlands kampioenschap (NK) status toegekend. 

Reglementen
Het KNMV Wegrace Reglement zal van toepassing zijn op alle raceklassen. Voor deelname is een KNMV Basis Sportlicentie noodzakelijk. De technische regelementen zijn momenteel in behandeling.

Circuits
Tijdens de evenementen zullen verschillende lay-outs gebruikt worden voor de minibike groepen en de overige klassen.

Communicatie
De doelstelling is om een nieuwe community in te richten met een eigen YouTube-kanaal en website. Content hiervoor wordt door organisatie en deelnemers aangeleverd.

Handelslicentie
Voor constructeurs en partners is het mogelijk deel te nemen aan het ‘handelaarsplein’ middels een Handelslicentie. Op dit plein kunnen verkoop en presentaties van producten plaatsvinden. Ook kan hier service verleend worden richting deelnemers.

Technische keuring en wedstrijdleiding
De technische keuring vindt elk evenement plaats en wordt uitgebreid met een vermogenstestbank. Het keuring- en wedstrijdleidersteam heeft, waar mogelijk, elk evenement dezelfde samenstelling.

KNMV Junior Racing kampioenschap 2018

Bron: KNMV, foto Molenaar NSF100 Championship for Kids