Zojuist heeft Yamaha Racing aangekondigd dat Valentino Rossi komend weekend toch zal gaan proberen te rijden tijdens de komende MotoGP Grand Prix van Aragon. Rossi brak 19 dagen geleden zowel zijn kuit- als scheenbeen bij een ongeval op een enduromotor, waarna hij zijn thuisrace in Misano moest overslaan. Daarop werd de Nederlander Michael van der Mark als vervanger opgeroepen voor het MotoGP raceweekend komend weekend, logisch gezien Rossi's dubbele beenbreuk waar normaal meerder maanden hersteltijd voor staat. 

Maar nu verandert de situatie opeens weer. Dit nadat Rossi afgelopen dagen op maandag en dinsdag met een Yamaha R1 al op het circuit van Misano reed, wat blijkbaar goed genoeg ging om nu toch naar Aragon te gaan. Rossi staat 4e in het MotoGP wereldkampioenschap 2017, met een achterstand van 42 punten, maar is blijkbaar toch zodanig gemotiveerd dat hij alsnog wil gaan racen. 

Voor Michael van der Mark bestaat er alsnog de kans dat hij Valentino Rossi moet vervangen, tot na de 3e vrije training op zaterdagmorgen is dat alsnog mogelijk. Wel wordt zijn eventuele taak hierdoor nog zwaarder; hij reed nog nooit op de YZR-M1 MotoGP racemotor en krijgt nu dus nòg minder rijtijd. Daarnaast zal het team nu vooral gefocust zijn op de geblesseerde Rossi, waardoor er niet direct al de volle aandacht voor het debuut van Van der Mark kan zijn. 

Michael van der Mark Valentino Rossi Yamaha WorldSBK MotoGP