Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM juli Nieuwsmotor

Duitse IDM wegrace kampioenschap stopt na 2017

Het lijkt er heel sterk op dat er volgend jaar geen Duits IDM 2018 wegracekampioenschap zal zijn. Het afgelopen jaar was het Industrie-Verband Motorrad Deutschland e.V. (IVM) de organisator, dit in een samenwerking van de merken Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki en BMW. De feitelijk organisatie was in 2017 handen van Motorrad Action Team, een onderdeel van Motor Presse Stuttgart, ook eigenaar van motorblad Motorrad. In de jaren daarvoor verzorgde Motor Events de organisatie, maar omdat dit niet winstgevend gedaan kon worden werd de organisatie overgenomen door IVM. De start van seizoen 2017 verliep onder de nieuwe organisatie erchter zeer chaotisch, de nieuwe organisator kwam pas zéér laat met informatie en uiteindelijk bestond het IDM Superbike kampioenschap maar uit 7 evenementen. 

De afgelopen jaren werd het IDM belangrijker voor de Nederlandse wegracesport, dit omdat de KNMV stopte met het organiseren van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK), waardoor er geen officieel kampioenschap meer was. 

In een persbericht laat IVM nu weten dat er tussen de organiserende merken geen overeenstemming is bereikt om volgend jaar door te gaan met het ooit zo vermaarde kampioenschap. Misschien staat er nog een nieuwe organisatie op om de organisatie voor rechtenhouder DMSB uit te voeren, maar probleem zal zijn dat de in de IVM verenigde motorfabrikanten veel geld in het kampioenschap staken, waarvoor nu veel minder animo zal zijn.

IDM Deutschland logo

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Revit Nieuwsmotor mei