5602 kaw banner720x90 ninja650

 

Dutch TT MotoGP 2017 TT-Circuit Assen: aangepast tijdschema!

Door een clash in de uitzendtijden van MotoGP en Formule 1 is het tijdschema van de Dutch TT 2017 op het TT-Circuit in Assen aangepast; de MotoGP zal zondag al om 13:00 uur starten, daarvoor is om 11 uur nog wel de Moto3 maar de Moto2 wordt pas na het hoofdnummer om 14:30 uur verreden. Als allerlaatste zal dan de tweede race van de Red Bull Rookies om 16:00 uur volgen. Door het nieuwe schema wordt voorkomen dat de MotoGP in Assen tegelijkertijd live te zien is met de Formule 1 vanuit Azerbeidzjan. 

In het bijprogramma van de Dutch TT is dit jaar maar één race toegevoegd in de vorm van een "Dutch Supersport 300" race, een cuprace die niet meetelt voor een kampioenschap, in Nederland wordt door de KNMV namelijk geen officieël kampioenschap wegrace in de Superbike- en Supersportklassen georganiseerd. In deze 'try-out" wedstrijd zullen vooral deelnemers uit de Nederlandse Yamaha R3 Cup en de KTM RC390 Cup strijden, maar ook door WK-rijders en coureurs met een Kawasaki Ninja 300 of Honda CBR500R mag meegedaan worden, wat de technische reglementen zeer interessant maakt. De wedstrijd telt niet mee voor de cup-klassementen, maar degene die als eerste over de meet komt mag zichzelf volgens de KNMV wel de "eerste TT-winnaar van de Nederlandse Supersport 300" noemen. 

Hieronder het volledige tijschema van de Dutch TT 2017: 

Vrijdag 23 juni 2017
09:00 - 09:40 40 min. Moto3 Vrije training 1
09:55 - 10:40 45 min. MotoGP Vrije training 1
10:55 - 11:40 45 min. Moto2 Vrije training 1
11:55 - 12:25 30 min. Red Bull MotoGP Rookies Cup Vrije training 1
12:35 - 12:55 20 min. Dutch Supersport 300 Vrije training
13:10 - 13:50 40 min. Moto3 Vrije training 2
14:05 - 14:50 45 min. MotoGP Vrije training 2
15:05 - 15:50 45 min. Moto2 Vrije training 2
16:05 - 16:35 30 min. Red Bull MotoGP Rookies Cup Vrije training 2
17:50 - 18:15 25 min. Red Bull MotoGP Rookies Cup Kwalificatie
18:25 - 18:55 30 min. Dutch Supersport 300 Kwalificatie

Zaterdag 24 juni 2017
09:00 - 09:40 40 min. Moto3 Vrije training 3
09:55 - 10:40 45 min. MotoGP Vrije training 3
10:55 - 11:40 45 min. Moto2 Vrije training 3
12:35 - 13:15 40 min. Moto3 Kwalificatie
13:30 - 14:00 30 min. MotoGP Vrije training 4
14:10 - 14:25 15 min. MotoGP Kwalificatie 1
14:35 - 14:50 15 min. MotoGP Kwalificatie 2
15:05 - 15:50 45 min. Moto2 Kwalificatie
16:30    16 laps Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1
17:50    14 laps Dutch Supersport 300 Race

Zondag 25 juni 2017
08:40 - 09:00 20 min. Moto3 Warm up
09:10 - 09:30 20 min. MotoGP Warm up
09:40 - 10:00 20 min. Moto2 Warm up
11:00    22 laps Moto3 Race
13:00    26 laps MotoGP Race
14:30    24 laps Moto2 Race
16:00 16 laps Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2

2017 Dutch TT Assen MotoGP affiche

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

V Strom 650A 300x250 V2

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17