MotoGP Jerez: Honda’s domineren

Honda deed vandaag uitstekende zaken op het circuit van Jerez de la Frontera door zowel de eerste als tweede podiumplek op te eisen. De van pole vertrokken Dani Pedrosa reed van start tot finish onbedreigd aan de leiding en wist de race dan ook winnend af te sluiten voor de eveneens sterk rijdende en van p2 vertrokken Marq Marquez, die 6 sec later over de finish kwam. Jorge Lorenzo reed voor het eerst een uitstekende race op de Ducati door de eerste podiumplaats van het seizoen te scoren, maar het was vooral een ontketende Johann Zarco die van zich deed spreken door zich in de beginfase agressief naar voren te rijden om uiteindelijk de race als 4de af te sluiten. In tegenstelling tot Honda kende het Yamaha fabriek duo Vinales en Rossi een uiterst matige race door respectievelijk als 6de en 10de te finishen. Crashes waren er voor Cal Crutchlow, Pol Espargaro, Jack Millar, Alvaro Bautista, Tito Rabat en Andrea Iannone.
Rossi leidt met 62 punten nog wel het kampioenschap, maar zag zijn voorspong sterk slinken op 2de man Maverick Vinales met 60 punten en Marc Marquez met 58 punten.

In de Moto2 wist het Marc VDS-duo Alex Marquez en Franco Morbidelli de beginfase van de race te domineren door ver voor de rest van het veld onderling te strijd met elkaar aan te gaan, maar een crash van WK-leider Morbidelli maakte een eind aan diens aspiratie om de leiding in het kampioenschap verder uit te bouwen. Marquez kwam daarmee de rest van de wedstrijd alleen aan kop te rijden en wist met ruime voorsprong op Francesco Bagnaia de race te winnen, direct gevolgd door Miguel Oliveira die derde werd. Morbidelli behoudt ondanks de nulscore de leiding in de WK-stand met 75 punten, tweede staat Thomas Luthi met 64 punten en Miguel Oliveira derde met 59 punten. Xavier Simeon werd puntenloos 19de in race en staat 22ste in de WK-stand met 4 punten.

Aron Canet wist de Moto3 race op zijn naam te schrijven voor Romano Fenati die 2de werd en Joan Mir die de laatste podiumplaats op wist te eisen. Bo Bendsneyder kende weliswaar matige trainingen en moest dan ook vanaf de 24ste plek starten, maar maakte het weekend helemaal goed door de race keurig als 11de te eindigen. Livio Loi startte vanaf p18 en finishte net buiten de punten als 16de. In de WK-stand leidt Joan Mir nu met 74 punten gevolgd door Fenati met 65 punten en Jorge Martin met 59 punten. Livio Loi staat 13de met 15 punten, terwijl Bo Bendsneyder zijn eerste punten van het seizoen heeft behaald en met 5 punten nu de 22ste plaats in de wk-stand inneemt.

De volgende ronde van het MotoGP kampioenschap vindt 21 mei plaats op het circuit van Le Mans, Frankrijk.

Pedrosa JerezDani Pedrosa domineert de race


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form