Dakar 2017 - Etappe 11: Barreda pakt vijfde dagzege voor Honda

Joan Barreda heeft de elfde etappe van de Dakar Rally gewonnen. De Spanjaard van het fabrieksteam van Honda was in de etappe over 288 kilometer aanvankelijk een minuut langzamer dan zijn teamgenoot Paulo Goncalves maar kreeg na afloop compensatie.

Barreda kreeg zo de overwinning met een voordeel van bijna twee minuten. Barreda werd belemmerd door toeschouwers en raakte daardoor van de juiste route, zo meldde de organisatie na afloop. Voor de Spanjaard is het zijn zestiende dagsucces in de Dakar, zijn vierde van deze editie. Donderdag kreeg Barreda de overwinning ook al na de finish, toen zijn teamgenoot Metge straftijd kreeg. Het is de vijfde dagzege van Honda in deze rally dat ondanks dat waarschijnlijk weer met lege handen staat aan het eind van deze Dakar. Een tijdstraf in de eerste week heeft HRC een zekere podiumfinish gekost.

Sam Sunderland vergrootte wederom zijn voorsprong in het klassement en begint zaterdag met een voorsprong van 33 minuten aan de laatste 64 kilometer. In de proef over 288 kilometer werd Sunderland vierde. Matthias Walkner, die vandaag geen goede dag had, verloor meer tijd en is de eerste gegadigde voor de overwinning. De strijd voor de derde plaats wordt interessant tussen Adrien van Beveren van Yamaha en Gerard Farres Guell. Die laatste is de best geplaatste coureur die niet voor een fabrieksteam rijdt.

De Nederlanders zijn ook door de voorlaatste etappe gekomen. Maikel Verkade reed na een mindere dag (91e plaats) zeer sterk weer naar voren en kwam op een 45e plaats terecht. Robert van Pelt gaf voor de etappe aan vooral mentaal moe te zijn, maar hij werd 46e in etappe 11. Debutant Arjan Bos werd 79e in de voorlaatste etappe.

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

Joan Barreda Bort Dakar 2017

© Rallymaniacs.com Foto: HRC Honda

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17