• Home
  • Motorsport
  • Dakar 2017 - Etappe 3: Joan Barreda triomfeert in veldslag

Dakar 2017 - Etappe 3: Joan Barreda triomfeert in veldslag

Eén ding is duidelijk. Marc Coma kan wel om een boodschap gestuurd worden als het gaat om het uitzetten van zware etappes. De vijfvoudig winnaar van de Dakar Rally op de motor nam de route voor zijn rekening en beloofde een zware wedstrijd. Al op de derde dag kreeg hij gelijk. De verschillen in het klassement werden vanaf het begin van de derde etappe al gemaakt. Klassementsleider Toby Price ging in de mist met navigeren en liep meteen flinke averij op. Teamgenoot Matthias Walkner overkwam hetzelfde, samen moesten ze de schade beperken. Het bleef uiteindelijk bij een slordige twintig minuten verlies ten opzichte van de winnaar.

Die winnaar werd Joan Barreda Bort van Honda. De Spanjaard staat bekend als een van de snelste rijders, maar maakt ook regelmatig een fout. In de derde etappe was hij foutloos en triomfeerde op indrukwekkende wijze. Barreda reed de proef over 364 kilometer twaalf minuten sneller dan de nummer twee. Sam Sunderland van KTM wist de schade het meest te beperken op de tweede plaats. Pele Renet werd de verrassende derde op vijftien minuten van winnaar Barreda.

Van de acht Nederlandse motorrijders zijn er na de derde etappe nog vijf over. Jasper Riezebos had dinsdag al te kampen met ziekte en werd na de tweede etappe gecheckt door een dokter van een van de Nederlandse truckteams. Daar bleek dat Riezebos een galblaasinfectie had en het beter was dat hij niet zou starten. Humphrey Senn van Basel werd de tweede Nederlandse uitvaller. Zijn KTM vloog in de brand in de derde etappe waarbij Senn van Basel zelf brandwonden opliep. Naar omstandigheden gaat het goed met de Hagenaar, maar zeker is dat hij ook zijn vierde deelname niet tot een goed einde gaat brengen.

Ook Hans Smit heeft de wedstrijd verlaten. Wat er precies aan de hand was, is op dit moment niet bekend. Robert van Pelt werd beste Nederlander in een loodzware derde etappe. De jonge Van Pelt hielp Jurgen van den Goorbergh nog die ten val gekomen was en kwam uiteindelijk op een 59e plaats aan de finish. Van den Goorbergh kende een zeer moeilijke etappe, hij kwam vroeg in de proef ten val en heeft met pijn en moeite de proef uitgereden. Arjan Bos en Ronald ter Beek kwamen ook op grote afstand over de finish. Ronald ter Beek deed vier uur langer over de proef dan winnaar Barreda die er zelf iets meer dan vier uur over deed.

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

Dakar joan barreda

Winnaar etappe 3 Joan Barreda,  Foto: Rallymaniacs.com
 

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden