Rea wint regen race SBK

De tweede race in de Superbikes die dit weekend op de Lausitzring werd verreden, kenmerkte zich door zeer veel regen. De start van de race was in eerste instantie uitgesteld vanwege de regenval op het Duitse circuit. De start werd daarna nogmaals uitgesteld na de warm-up lap vanwege aanhoudende neerslag. De race die daarop volgde werd gekenmerkt door een fors aantal uitvallers en crashes, waaronder van Michael van der Mark, Tom Sykes en Nicky Hayden. Jonathan Rea wist echter het hoofd koel te houden op het natte circuit en pakte de winst voor De Angelis en Forés. Tom Sykes pakte na de start van de race de koppositie in de wedstrijd, maar gleed in de eerste ronde nog onderuit. De Kawasaki coureur kon zijn weg wel weer vervolgen, maar meer dan een 12e positie zat er in deze wedstrijd niet meer in. Giugliano was een van de volgende slachtoffers op het gladde Duitse circuit en moest overgebracht worden naar het medical centre. Hayden zakte vroeg in de wedstrijd ver terug vanwege de gladde omstandigheden en moest genoegen nemen met een 10e stek, na ook een keer van de baan geraakt te zijn. Ook Van der Mark kon in de eindfase van de wedstrijd niet overeind blijven, maar wist ondanks zijn crash nog als achtste te finishen. Sykes wist de leiding gedurende de hele race te behouden. ALex De Angelis kwam na zeven ronde achter Sykes te rijden maar kon het gat tussen hem en de Brit niet kleiner maken dan 10 seconden. Forés finishte als derde. 

Rea (393 pt) maakt met deze winst de twee DNFs van zijn vorige races weer goed en vergroot de afstand tot Sykes (346 pt) naar 47 punten. Davies (295 pt) staat derde op 98 punten verschil met Rea. Van der Mark staat vierde met 203 punten.

Kenan Sofuoglu won op de Lausitzring de Supersport race voor Tuuli en Cluzel. Na de start moest de van pole position vertrokken Turk Tuuli voor laten gaan, maar wist de leiding na twee ronden weer terug te pakken. Tuuli bleef echter vlak achter Sofuoglu en wist de achterstand gedurende bijna de gehel race binnen de seconde te houden. Cluzel kon niet dichterbij komen en volgde op meer dan 3 seconden van de Fin. Sofuoglu staat tevens eerste in de stand om de wereldtitel met 171 punten. Krummenacher heeft een achterstand van 53 punten, Jacobsen staat derde met 62 punten achterstand op Sofuoglu.

WSBK Lausitzring Rea race2

Foto: Kawasaki


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form