WorldSBK: Davies domineert op Imola

Chaz Davies kent een sterk weekend op het circuit van Imola in Italië, nadat hij in de trainingen al liet zien zeer sterk te zijn, pakte hij ook de pole position voor Davide Giugliano en Jonathan Rea. Voor de start van elke race wordt altijd een opwarmingsronde gereden, maar tijdens de warm-up lap van de wedstrijd op zaterdagmiddag gingen twee rijders onderuit waardoor de race 10 minuten later startte dan normaal en werd de race tevens ingekort tot 18 ronden.

Davies pakte de holeshot voor Rea en Tom Sykes, die sterk naar voren kwam vanaf de tweede startrij. Michael van der Mark startte vanaf de elfde plek en wist bij het doven van het rode licht gelijk 2 posities te winnen. De eerste ronden waren er weinig positiewisselingen en de eerste vier liepen zelfs alleen maar bij elkaar weg. Met nog 10 ronden te gaan zat er tussen elke rijder ongeveer een seconde afstand. In diezelfde ronde verremde Rea zich, waardoor zijn Kawasaki teamgenoot weer de aansluiting wist te vinden en Davies nog verder uit kon lopen.
Jordi Torres reed met zijn BMW een sterke wedstrijd en reed steeds verder naar voren, terwijl Savadori sterk begon met een 5e plaats. Savadori miste de snelheid en zakte daardoor steeds verder terug. Daarnaast maakte hij een foutje, waardoor hij beide Ten Kate Honda rijders tegelijk links en rechts voorbij zag komen. Hierdoor kwam Nicky Hayden op de zevende positie terecht met in zijn kielzog Michael van der Mark op de achtste positie. Jordi Torres wist met nog 7 ronden te gaan Giugliano voorbij te gaan en daarmee de vierde positie over te nemen. Rea bleek duidelijk sterker in de wedstrijd dan Sykes. Ondanks zijn fout waardoor Sykes de aansluiting wist te vinden, had Rea 6 ronden later alweer een gaatje geslagen van 4 tiende seconde.

De wedstrijd werd gewonnen door Davies voor Rea en Sykes, Torres pakt de vierde plaats op de BMW S1000RR. Giugliano eindigt op de vijfde positie voor Camier, van der Mark, Savadori, Hayden en Forés.

Jonathan Rea leidt het kampioenschap met 201 punten, Davies volgt met 161 voor Sykes (138). Van der Mark staat vierde in het kampioenschap met 99 punten voor Jordi Torrs (78).

Chaz Davies Ducati Aruba it WorldSBK Imola 2016


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden