• Home
  • Motorsport
  • Alweer goede resultaten in British Motostar Moto3 2015

Alweer goede resultaten in British Motostar Moto3 2015

Afgelopen weekend werd alweer het een-na-laatste weekend van British Superbikes 2015 verreden op het gigantische Grand Prix-complex van Silverstone. Het circuit is erg snel en 5,9 kilometer lang, dus weinig rondjes in een sessie, wat het leren van een nieuwe baan niet makkelijker maakt. Toch was dat voor Vasco van der Valk (15) geen bezwaar, in de eerste training van de MotoStar Moto3 stond de door Nieuwsmotor ondersteunde rijder al 5e, midden tussen de jongens die het circuit al kenden dus. In de eerste kwalificatie-sessie kon hij die plek handhaven, en in de erg vroege tweede kwalificatietraining op zaterdagmorgen kwam daar niemand meer onderdoor, een prima prestatie tussen de KTM-kanonnen op deze snelle baan. 

Zodoende mocht hij voor Race 1 op zaterdagmiddag van de tweede startrij vertrekken, hij zat er dan ook goed bij tot hij een 'duwtje' van Ed Rendell kreeg, waardoor hij even buiten de baan kwam en een gaatje naar de koplopers kreeg.Dat zorgde ervoor dat Vasco weer eens samen met Jorel Boerboom kwam te knokken om de 5e plaats. In de laatste bocht kwam hij er nog onderdoor, maar Jorel draaide zijn KTM net wat wijder open en was Vasco's Honda op de streep toch net 0,016 seconden voor.

In Race 2 ontstond er een groepje van 4 mand die streed om plaats 4 tot en met 7, bestaande uit Jorel, Jake Archer, Elliot Lodge en Vasco. In elke bocht was het inhalen geblazen, waardoor de rondetijden niet goed waren maar de strijd wel! Door de slipstream en woest bochtenwerk bleef het groepje steeds wisselen van plaatsen, Vasco reed voor Elliot en achter Jake en Jorel. In de laatste bocht lukte het Vasco nog om Jake in te halen en zo P5 te pakken, weer achter Jorel, die nu 0,146 voorbleef. Weer een prima resultaat dus, wat hij zeker niet cadeau kreeg. Vooraan werd Scott Deroue British Motostar Moto3 kampioen op de Redline KTM, een prachtige prestatie van de voormalige GP-coureur. 

Naar de UK reisde het team weer met Stena Line, een route die door steeds meer BSB-fans en rijders genomen wordt omdat je met de nachtboot lekker uitgerust aankomt!

British Superbikes MotoStar Moto3 2015


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden