Yamaha keert terug in WSBK

Yamaha Motor Europe zal als fabrieksteam terugkeren in het World Superbike kampioenschap in 2016. Dit is vanmorgen bekend gemaakt door Yamaha Racing. Zij zullen een samenwerking aangaan met Cresent Racing en hoofdsponsor zal het Italiaanse Pata chips zijn. Yamaha zal de YZF-R1 inzetten, met Sylvain Guintoli (2014 WSBK kampioen) en Alex Lowes (2013 BSB kampioen) als coureurs van het team.

Yamaha's YZF-R1 heeft afgelopen jaar bewezen een competitive motor te zijn. Zo zijn met de R1 het Road America AMA kampioenschap en de 8 uren van Suzuka gewonnen. In Engeland maakt de R1 nog steeds kans op kampioenschap in de British Super Bikes. En ook het wereldkampioenschap op lange afstand (FIM Endurance World Championship) heeft Yamaha met de R1 op zijn naam kunnen schrijven.

Yamaha R1 WSBK 2016

"Dit is voor ons een spannend moment omdat we volgend jaar graag terug willen keren in de hoogst haalbare klasse van Superbike racing na 4 jaar afwezigheid." Aldus Eric de Seynes, Chief Operating Manager van Yamaha Motor Europe.
"Nadat we veel hebben veranderd in de Supersport met de nieuwe YZF-R1, die direct afgeleid is van onze MotoGP technologie, was het helder dat het nodig is dat we terugkeren naar het World Superbike kampioenschap om het volle potentieel van onze nieuwe superbike te laten zien. We hebben 1 jaar gebruikt om ervaring op te doen met de nieuwe R1 in veel andere kampioenschappen en hij heeft hier zijn potentie laten zien. Met de geweldige overwinning in de 8 uren van Suzuka en de positieve resultaten die onze officiële teams behalen in Europa. We zijn nu klaar om terug te keren op wereldniveau en ik ben blij dat wij in Cresent dezelfde waarden van professionaliteit, ontwikkeling en passie voor overwinningen vinden."

Wanneer de eerste race van het 2016 seizoen plaatsvindt is nog niet bekend gemaakt door de organisatie. Verwacht wordt dat dit eind februari of begin maart zal zijn op het Phillip Island circuit in zuid-Australië.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden