• Home
  • Motorsport
  • Vijf oud-Molenaar NSF100 coureurs bij Dutch TT in Assen

Vijf oud-Molenaar NSF100 coureurs bij Dutch TT in Assen

Aan de vooravond van de TT in Assen kijkt Arie Molenaar alvast tevreden vooruit naar het grootste internationale motorsportevenement in Nederland. De eigenaar van de gelijknamige motorzaak in IJsselstein en voormalig GP-teambaas is zeven jaar geleden samen met zijn vrouw Carla een opleidingstraject in de motorsport gestart. Het Molenaar NSF100 Championship heeft als doel om jeugd makkelijker te laten doorstromen naar de volwassen raceklassen en hen op te leiden voor de internationale wegracesport. 

Dat zijn initiatief succesvol is blijkt wel uit het hoge aantal oud-pupillen dat dit jaar aan de start verschijnt van de TT in Assen. Maar liefst vijf oud-NSF100 coureurs rijden in twee verschillende klassen tijdens de Dutch TT van 25 t/m 27 juni. Molenaar is apetrots: “Toen we deze klasse zeven jaar geleden opzetten was ons doel om de jeugd een goede opstap te geven in de wegracesport. De motoren waar we op rijden zijn identiek waardoor het puur aankomt op talent en stuurmanskunst. Inmiddels zijn er al veel jonge talenten doorgestroomd naar de internationale top. Dit jaar rijden er zelfs vijf van onze oud-coureurs mee tijdens de TT. Een ongekend hoog aantal waar we ontzettend trots op zijn!”

Red Bull MotoGP Rookies Cup
Van de zes voorgaande jaren Molenaar NSF100 Championship zijn er reeds vijf kampioenen doorgestroomd naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup, dé kweekvijver voor internationaal motorsporttalent. Drie daarvan rijden dit jaar mee in Assen: Bo Bendsneyder, Robert Schotman en Walid Soppe. De andere twee kampioenen hebben reeds een stap hoger gezet. Scott Deroue was vorig jaar actief in de Moto3 klasse van de MotoGP en rijdt dit jaar in het British Superbike kampioenschap. Livio Loi rijdt momenteel voor het Nederlandse RW Racing team in de Moto3 klasse van de MotoGP.

Wilhelmus
Naast Bendsneyder, Schotman, Soppe in de Red Bull Rookies Cup en Loi als vaste rijder in de Moto 3 rijdt oud-NSF coureur Jorel Boerboom met een wildcard in de Moto3 tijdens de TT. “We mogen wel zeggen dat we succesvol zijn in onze aanpak” vervolgt Molenaar. “Bo Bendsneyder heeft vorig jaar het Wilhelmus al laten klinken in Assen en dit jaar zijn de verwachtingen opnieuw erg hoog. Walid Soppe heeft een bijzondere stap gemaakt, hij is als kampioen van vorig jaar direct geselecteerd voor de Rookies Cup dit jaar. En heel speciaal is het voor Jorel Boerboom die met een wildcard een droom ziet uitkomen door tijdens de TT mee te mogen rijden.”

Topsnelheid
Het Molenaar NSF100 Championship is inmiddels niet meer de enige jeugdklasse in Nederland. De afgelopen jaren veel nieuwe competities gestart op nationaal en internationaal niveau. Voorbeelden zijn de Moriwaki Cup, Yamaha R125 cup, de KTM RC390 cup en de European Junior Cup. Het unieke aan de NSF-cup is dat deze al geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar. De motoren zijn wat kleiner dan de reguliere volwassen modellen waardoor de kinderen makkelijk vanaf de minibike doorstromen naar een echte schakelmotor van 100 cc met een topsnelheid van boven de 100 kilometer per uur!

Doorgaan
Op de vraag hoe nu verder is Molenaar duidelijk. “Wij gaan gewoon door met het opleiden van nieuwe talenten. Het is moeilijk om de mondiale top in de Grand Prix’s te behalen. Dit is slechts voor een enkeling weggelegd. Je moet niet alleen veel talent hebben, ook je mentaliteit, doorzettingsvermogen en een goede begeleiding zijn essentieel om te kunnen slagen. Daarnaast heb je in deze sport ook sponsors nodig die je verder helpen. De motorsport is erg duur. Wij zorgen met onze betaalbare klasse voor een eerste stap in de goede richting.”

Informatie
Wie meer wil weten over het Molenaar NSF100 Championship kan in IJsselstein tijdens de open dagen van Arie Molenaar Motors op 13 en 14 juni terecht bij de informatiestand van het kampioenschap. Ook zijn er een aantal coureurs aanwezig die graag vertellen hoe het seizoen voor hen verloopt en wat ze allemaal hebben geleerd. Meer info: www.nsf100championship.nl


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form