• Home
  • Motorsport
  • Joey Litjens trainer jong racetalent SOBW Yamaha R125 Cup

Joey Litjens trainer jong racetalent SOBW Yamaha R125 Cup

De begeleiding van jong racetalent in de Yamaha R125 Cup – powered by Gamma wordt de komende twee jaar verder geoptimaliseerd met de instructies van oud GP-coureur Joey Litjens van JL Racing Support. Litjens sloot afgelopen zaterdag een tweejarig contract met de SOBW waarin de begeleiding van deze coureurs werd vastgelegd. De tweejarige samenwerking komt voort uit de succesvolle begeleiding die Litjens de voorgaande jaren gaf aan de coureurs van het Molenaar NSF100 Championship. Regelmatig coachte hij ook al de Yamaha rijders. Voor de begeleiding van de coureurs van de Yamaha R125 cup wordt de komende twee jaar een vernieuwde aanpak gehanteerd. 

Individuele begeleiding
Om de rijders nog beter te instrueren gaat Litjens zich meer richten op de een-op-een coaching. Deze persoonlijke aandacht zorgt voor specifiekere aanwijzingen en begeleiding van de coureurs. Hierdoor krijgt iedereen instructie op zijn of haar eigen niveau. Het persoonlijke begeleidingsplan pakt juist die punten aan waar een coureur nog kan verbeteren om snellere rondetijden te realiseren. Het plezier in het racen gaat daarmee verder omhoog en de coureur leert sneller hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Uiteraard is er ook ruimte voor gezamenlijke coaching. De lay-out van het circuit wordt tijdens de warming-up en circuitverkenning uitgebreid in de groep besproken. Aan het eind van de dag volgt een gezamenlijke debriefing.

Zowel JL Racing Support als ook de SOBW zien de vele voordelen van deze persoonlijke begeleiding en zijn verheugd dat de samenwerking een mooi vervolg krijgt dankzij deze tweejarige verbintenis. De eerste ontmoeting met de coureurs vindt plaats op de TT Junior Track in Assen tijdens de seizoenopening van de SOBW op 28 en 29 maart.

Contract JL Racing Support SOBW

Foto: SOBW


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden