• Home
  • Motorsport
  • Yamaha presenteert 2015 racing / offroad teams en organisatie

Yamaha presenteert 2015 racing / offroad teams en organisatie

Yamaha Motor Europe heeft de lat hoog gelegd voor 2015 en stelt ambitieuze doelen in de weg- en off-road competitie. Op de officiële persvoorstelling eerder deze week in het hoofdkwartier van het Movistar Yamaha MotoGP Team in het Italiaanse Gerno di Lesmo presenteerden maar liefst negen teams hun racekleuren voor 2015. 

Asfaltambitie 
De introductie van de volledig nieuwe YZF-R1 en YZF-R1M vormde de perfecte gelegenheid voor de bestaande wegraceteams om hun samenwerking met Yamaha verder te zetten en om hun ambitie om hun categorie te domineren na te streven. In de Europese Superstock 1000 klasse staat het Morillas Racing School Team (MRS) klaar met piloten Florian Marino en Kev Coghlan die niet kunnen wachten om het circuit te veroveren met de YZF-R1M.
Endurance Wereldkampioenen GMT94 Yamaha en collega-rijders van het Yamaha endurance Monster Energy Yamaha (YART) sturen de YZF-R1 naar zijn grootste uitdaging van het jaar: het slopende EWC seizoen met onder meer de 24U van Le Mans, de 8U van Suzuka en, uiteraard, de Bol d'Or! Ook op nationaal niveau wil de YZF-R1 aanspraak maken op de overwinning. In het British Superbike kampioenschap komt het Milwaukee Yamaha team met piloten Joshua Brookes en Broc Parkes aan de start. Op het Europese vasteland strijdt het Yamaha MGM Team (Michael Galinski Motorsport) met Damian Cudlin en lokale held Max Neukirchner op de YZF-R1M voor de titel in het IDM German Superbike. In België zal Team Zone Rouge – Campus Moto met de YZF-R1M deelnemen aan de wegraces van het Belgisch kampioenschap en aan de 6u van Spa-Francorchamps.

Off-road challenge
De opwinding stijgt ook in het off-road segment, waar vice-wereldkampioen Jeremy Horebeek er nieuwkomer Romain Febvre als teamgenoot bij krijgt om in 2015 het mooie weer te maken in het WK MXGP voor het Yamaha Factory Racing Yamalube Team YZ450FM. In de MX2 klasse is Yamaha ook goed vertegenwoordigd met maar liefst twee sterke teams. Standing Construct Yamaha met piloten Valentin Guillod en Julien Lieber en het Kemea Yamaha Racing met Benoit Paturel en Damon Graulus zijn klaar voor een stijlvolle kick-off met de YZ250F.
Uiteraard mogen ook de inspanningen in het FIM Enduro Wereldkampioenschap niet over het hoofd worden gezien. De Yamaha kleuren worden verdedigd door het Yamaha Miglio Team met piloten Cristobal Guerrero en Gianluca Martini. Guerrero was al twee keer runner-up in de Enduro 2 categorie. Teamgenoot Martini werd tweede bij de junioren in 2013 en vertegenwoordigde Italië in de Enduro Zesdaagse van Sardinië. Dit wordt Yamaha's eerste officiële deelname op het hoogste enduroniveau in zes jaar, met als kers op de taart de lancering van de revolutionaire WR250F 2015.

Nieuwe racingorganisatie
2015 wordt ook het jaar waarin Yamaha zijn racing infrastructuur herziet om de beste mogelijke ondersteuning te kunnen bieden aan de officiële Europese Racing Teams Teams. Daartoe werd een nieuw racing department opgericht als onderdeel van de Europese Marketing Divisie met Andrea Dosoli die terugkeert naar Yamaha als Road Racing Project Manager en Erik Eggens die promoveert tot Motocross Racing Manager. Bij Yamaha Motor Frankrijk zal Marketing & Communications Division Manager Alexandre Kowalski ook de Enduro en Rally activiteiten aan zijn takenpakket toevoegen.
De nieuwe structuur zal ook ondersteuning bieden aan Yamaha Motor Europe en de nationale distributeurs bij hun raceactiviteiten met programma's zoals de R125 en R3 Cups waarmee Yamaha zich rechtstreeks tot de klanten richt.

Yamaha Racing Team presentation 2015

Bron: Yamaha


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden