Tien wereldkampioenen bij SuperPrestigio dirttrack

Komende zaterdagavond zal in de St. Jordi Arena in Barcelona de tweede "Superprestigio" georganiseerd worden door wereldkampioen MotoGP Marc Marquez. Naast Marquez zelf komen nog negen wereldkampioenen aan de start van het dirttrack evenement. In de Superprestigio Klasse, die alleen open staat voor wegracers, zijn dat Tito Rabat (Moto 2), Alex Marquez (Moto3), Toni Elías (Moto2 wereldkampioen in 2010), Julio Simón (125 cc wereldkampioen in 2009) en Troy Bayliss (drievoudig Superbikes wereldkampioen). Daarnaast zullen nog andere toprijders uit de wegrace aantreden, waaronder Scott Redding, Johann Zarco, Remy Gardner, Xavier Simeon, Mika Kallio, Bradley Smith, Jonas Folger en Kenny Noyes. 

In de Open Klasse, voor motorsporters uit andere disciplines, zijn het Ivan Cervantes (viervoudig Enduro wereldkampioen), Taddy Blazusiak, (vijfvoudig Superenduro wereldkampioen), Thomas Chareyre (drievoudig Supermoto wereldkampioen) en Joonas Kylmakorpi, drievoudig wereldkampioen FIM langbaan.  In deze klasse zullen ook de Amerikaanse dirttrack-kampioenen Jared Mees en Brad Baker meedoen, Baker won vorig jaar de eerste editie. Als enige vrouw zal de Amerikaanse dirttrackster Shayna Texter aan de start komen. De Engelse Real Road Racing cultheld Guy Martin zal daaraast ook in de Open Klasse meedoen.Superprestigio

De race zal live in Amerika op internet gestreamed worden op sites als Cycle World. Officieel is het niet mogelijk om dit ook Europa te bekijken, maar de ervaring leert dat het redelijk eenvoudig is toch het evenement te volgen. Overigens zijn er ook nog kaartjes te koop en is vliegen vanuit Nederland naar Barcelona zeer goedkoop. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden