• Home
  • Motorsport
  • MXGP: Valkenswaard krijgt toch Grand Prix motorcross in 2015

MXGP: Valkenswaard krijgt toch Grand Prix motorcross in 2015

Volgens de organisatoren van de Grand Prix van Valkenswaard zal er daar ook op 26 april 2015 een MXGP motorcross-GP georganiseerd gaan worden. Dit in tegenstelling tot de eerdere, voorlopige kalender waarop op die datum een wedstrijd op het vlakbij gelegen Belgische circuti van Lommel stond geprogrammeeerd. Op Lommel zal ook zeker nog een MXGP gehouden worden, het circuit ondertekende tijdens de MX of Nations nog een contractverlenging met Youthstream President Giuseppe Luongo. Voor Nederland was er eerst spraken van dat er alleen een MXGP op 30 augustus 2015 op het TT-Circuit in Assen gepland stond. De keuze voor het TT-Circuit als locatie van een tijdelijke crossbaan zorgde voor veel commotie, ook omdat hierdoor de vaste plek op de kalender van de GP van Valkenswaard verdwenen was. Naar nu blijkt is het de broers Maarten en Ronnie Roos toch weer gelukt een contract met rechtenhouder Youthstream af te sluiten. 

2015-MXGP-motorcross-GrandPrix-Valkenswaard

Dat Valkenswaard weer op de kalender voor 2015 staat is ook goed nieuws voor de Nederlandse topmotorcrossers, die hierdoor zeker weten dat er een 'zachte' baan meer op de kalender staat, dit is immers de ondergrond waarop de Nederlanders en belgen het meestal beter doen dan de aan hardere ondergrond gewende crossers uit andere landen.

Maarten Roos hierover tegen Nieuwsmotor.nl: "Eigenlijk is het gewoon gegaan zoals altijd, ik heb nooit het idee gehad dat de GP niet door zou gaan. In andere media werd ik gequoot over dit onderwerp, maar ik heb hier zelf nooit aan meegewerkt. We hebben een prima relatie met Youthstream en het zag er altijd naar uit dat het wel weer zou gaan lukken. Er is echter in de media en op forums heel veel geschreven, maar dat kwam nooit uit mijn pen."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden