Minibike opstapdag in Staphorst

Het seizoen voor de minibikers loopt op het einde maar de AMBC hoopt in 2015 weer een mooie groep minibikers te mogen verwelkomen tijdens de wekelijkse trainingen op De Tippe. Om kinderen en ouders eens kennis te laten maken met de minibike racerij organiseert de AMBC daarom op zaterdag 11 oktober een minibike opstapdag op het genoemde circuit in Staphorst. Van 12.30 t/m 17.00 uur kan iedereen gratis en vrijblijvend eens proeven aan de sport. Heb je dus een zoon of dochter die helemaal gek is van de motorsport en graag wil minibiken dan moet je hier bij zijn. Wellicht kan deze zaterdagmiddag het begin zijn van een glanzende motorsport carrière! Vele wereldtoppers zijn namelijk ooit begonnen op deze kleine pocket racers. Er kan gratis gereden worden maar er dient wel even vooraf ingeschreven te worden. Dit kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u vooraf toch wat meer info dan kan dit ook telefonisch verkregen worden bij Arno Veijer (0621530244) of Joan Veijer (0621508506)

Om de kunst van het minibike rijden enigszins te laten zien rijden de rijders die dit jaar begonnen zijn bij de AMBC deze middag diverse demo's. Voor de ouders van deze rijders geld ook dat ze zich kunnen opgeven hiervoor. Let op; Alleen de beginners groep kan deze middag dus rijden! U kunt als nieuwkomer zien aan de verrichtingen van deze beginnende groep hoeveel er in één jaar geleerd wordt door de kinderen. Voor allerhande info over het minibiken zijn verder verschillende teams aanwezig om u als nieuwkomer of geïnteresseerde in te lichten. Kortom, de AMBC probeert de nieuwe minibiker zo compleet mogelijk op de hoogte te brengen.
Natuurlijk is er ook aan de veiligheid gedacht. Er mag alleen met beschermende kleding gereden worden maar vanzelfsprekend heeft een potentiele rijder deze spullen nog niet in zijn bezit. Daarom is er gezorgd voor beschermende kleding, handschoenen en helmen. Alleen voor goede schoenen dient de opstapper zelf te zorgen. Deelname is vanzelfsprekend voor eigen risico. Er dient dus wel vooraf te worden ingeschreven via het genoemde mailadres en aan de deelnemers wordt gevraagd om op 11 oktober om 12.00 uur aanwezig te zijn.

De motorclub AMBC uit Staphorst prijst zich gelukkig met een grote groep fanatieke minibikers onder haar leden die elke dinsdagavond op het plaatselijke circuit De Tippe kunnen trainen onder begeleiding van gediplomeerde bondstrainers. Mede door deze trainingen, onder begeleiding van ex- ONK toppers Arno en Joan Veijer, gaat het niveau van de Staphorster afvaardiging in het NK minibike racen nog steeds omhoog. Ook dit jaar is dit weer bewezen doordat in de persoon van Damian Boessenkool en de gebroeders Arne en Pascal Mussche maar liefst drie clubleden de Nederlandse titel behaalden. Verder behaalden nog enkele rijders ereplaatsen in de eindstand. Ook internationaal laten de jonge piloten van zich spreken doordat bv. Damian Boessenkool en Collin Veijer bij het Europees kampioenschap ook ereplaatsen wisten te behalen. Laatstgenoemde wist dit jaar tenslotte ook nog eens derde in het Italiaanse kampioenschap te worden.

AMBC-Staphorst-minibike-Collin Veijer fotoJTS

Bron: AMBC. Foto: Collin Veijer (JTS Fotografie/ Jan Timmerman)


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden