Uitslag Superbikes Laguna Seca

Alleen de Superbike klasse kwam in actie op het Amerikaanse Laguna Seca circuit. Het was huidig WK leider Tom Sykes die zijn Kawasaki op de pole positie had gezet. Na de start van de eerste race was Tom Sykes als snelste weg, maar na een fout in de beruchte 'corkscrew' bochten verloor hij definitief de kopplek. Het was Aprilia coureur Marco Melandri die de eerste plek pakte en niet meer liet gaan. Hij finishte als eerste, ruim achter hem zijn teamgenoot Sylvain Guintoli en Tom Sykes. 

Tijdens race twee waren het Sykes, Melandri en Guintoli die de kop 3 vormen tot Alex Lowes hard ten val kwam en de wedstrijd middels een rode vlag werd stil gelegd. Na de herstart was het een sprintrace van 7 ronden waar Sykes wederom de kop pakte. Na een valpartij van Sylvain Barrier werd de race weer afgevlagd met een rode vlag. Hiermee werd Tom Sykes de uiteindelijke winnaar, Guintoli tweede en Jonatha Rea derde.

In het kampioenschap staat Tom Sykes sterk aan de leiding 44 punten voorsprong op Guintoli en 64 op Rea. De volgende race is op 7 september en zal verreden worden op het circuit van Jerez in Spanje. Hier zullen de andere klassen ook weer aanwezig zijn.Marco Melandri Laguna


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden