Racecamp 2014 voor jonge coureurs

Na een succesvolle start van het KNMV Racecamp in 2013 zal er dit jaar een nieuwe editie Racecamp 2014 plaatsvinden. Het Racecamp 2014 wordt op 5 t/m 7 augustus 2014 gehouden op de TT-Juniortrack in Assen en zal dit jaar wordt het georganiseerd door KNMV-motorsporttrainers Joey Litjens en Roy ten Napel. Het juniortrack in Assen biedt verschillende lay-out mogelijkheden de door de ruime accommodatie zijn de uitdagingen ook naast de baan divers. Iets dat erg belangrijk is voor jeugdige rijders. Kortom, een leuke en leerzame ervaring waar rijders uit verschillende klassen (minibike, NSF, Yamaha R125 cup en SOBW) bijzonder veel van leren.

Iedere ochtend beginnen de deelnemers met een leuke warming-up. Daarna is er een vrije training om de nieuwe lay-out te leren kennen. Na de lunch zijn er verschillende praktijkopdrachten onder leiding van verschillende KNMV MT motorsporttrainers. Hierin komen alle belangrijke aspecten van het racen naar voren, zoals rijtechnieken, juiste racelijnen, remmen, kijktechniek, zithouding, starts en racesimulaties.
Gedurende de avond staan er leuke sport- en spelactiviteiten op het programma. De activiteiten zullen bestaan uit sport en spel waarbij teamwork belangrijk is. De sport activiteiten worden begeleid door verschillende nationale en internationale rijders. Uiteraard wordt er aan iedere deelnemer gedacht door de groepen in te delen op leeftijd.

Tijdens het Racecamp zal Arie Molenaar aanwezig zijn met zijn ex GP Hospitality trailer. Hier wordt gezorgd voor een gezond ontbijt en lunches voor de deelnemers. Het diner zal verzorgd worden door catering Winters, het diner is niet bij het inschrijfgeld inbegrepen. De briefing en meetings worden verzorgd in de tent van de hospitality. Op donderdag zal er als afsluiting een estafetterace plaats vinden om het Racecamp met alle aanwezigen uitdagend af te sluiten.
Ook aan meegekomen familie en vrienden is gedacht. Er zal voor ieder wat wils zijn zodat niemand zich hoeft te vervelen. Dit geldt uiteraard ook voor het eten en drinken, catering Winters zal voor een ruime keuze aan eten en drinken zorgen.

De kosten voor de deelnemers van het Racecamp 2014 bedragen € 150,- all-in per rijder. Dat wil zeggen drie dagen racetraining onder leiding van KNMV-trainers inclusief ontbijt en lunch. Overnachtingen, water-, stroom- en sanitaire voorzieningen zijn inbegrepen.

Deelname is mogelijk voor KNMV district licentie houders waaronder RAP licentiehouders tot 15 jaar en voor SOBW licentiehouders tot 21 jaar. Voor NSF Racecamp-deelnemers is een eigen NSF motor vereist. Op vrijdag 8 augustus is er een additionele vrije training voor alle SOBW, RAP en KNMV districtlicentiehouders. De kosten voor Racecamp deelnemers bedragen € 20,- en voor niet Racecamp deelnemers € 30,- .
Opgeven kan via www.racecamp.nl 

2014-KNMV-Racecamp-TT-Juniortrack
Het Racecamp Team.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form