WSBK seizoen van start in Phillip Island

Dit weekend is op het circuit van Phillip Island in Australië het 2014 WSB seizoen van start gegaan waarbij afgelopen nacht de trainingen werden afgeloten. Vanwege kostenbesparende maatregelen is het 2014 WSBK-reglement aangepast en is in de Superbike categorie de zogenaamde EVO-klasse ingevoerd. De coureurs in deze sub-klasse maken gebruik van motoren en electronica op basis van het Superstock reglement en zullen de strijd aan moeten gaan met de full-spec motoren. Net als met de 'Open-klasse' in de MotoGP ligt het voor de hand dat ze vooral een eigen competite met elkaar aan zullen gaan zodat ook in de Superbikes een race binnen een race zal plaatsvinden dit seizoen.

Superpole Superbikes
Aprilia Racing deed tijdens de eerste superpole van het jaar goede zaken door met Guintoli de polepositie en met Melandri de derde plek op de eerste startrij te pakken. Ducati wist met Giugliano de tweede startpositie op te eisen en Suzuki maakte indruk door met Eugine Laverty en de van de Britisch superbikes overgekomen Alex Lowes de plaatsen 4 en 5 te bezetten. Het Pata Honda team deed het niet zoals gehoopt met een zesde plek voor Jonathan Rea en een negende voor Leon Haslam. Ook regerend wereldkampioen Tom Sykes wist vanwege een crash op hoge snelheid niet verder te komen dan p8, maar had wel het geluk daarbij ongedeerd te blijven.

Het Evo klassement word aangevoerd door Canepa die met zijn Ducati Panigale de tiende plek wist op te eisen, gevolgd door Kawasaki ZX-10R rijders David Salom en Fabian Foret op respectievelijk de twaalfde en vijftiende startplek.

Uitslagen Superpole Superbikes
1   50 Sylvain Guintoli FRA Aprilia RSV4 1000 Factory
2   34 Davide Giugliano ITA Ducati Panigale 1199R
3   33 Marco Melandri ITA Aprilia RSV4 1000 Factory
4   58 Eugene Laverty IRL Suzuki GSX-R1000
5   22 Alex Lowes GBR Suzuki GSX-R1000
6   65 Jonathan Rea GBR Honda CBR1000RR

10  59 Niccolò Canepa ITA Ducati Panigale 1199R (EVO)
12  44 David Salom ESP Kawasaki ZX-10R (EVO)
15  9  Fabien Foret FRA Kawasaki ZX-10R (EVO)

ApriliaRacing Guintoli

Tekst: Dirk van het Hekke


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden