KNMV verdeelt prijzen op Motorsportgala

Baansportvedette Jannick de Jong heeft tijdens het KNMV Motorsportgala de Hans de Beaufortbeker gekregen. Deze hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorwereld wordt jaarlijks toegekend aan een sportman die zich internationaal op bijzondere wijze heeft onderscheiden, waarbij zowel de sportprestaties als het ambassadeurschap zijn beoordeeld. Met de toekenning van deze beker treedt Jannick in de voetsporen van zijspan motocross wereldkampioen Daniël Willemsen. De erelijst van de 26-jarige inwoner van Gorredijk, met het seizoen 2013 als hoogtepunt, is indrukwekkend. Vorig jaar werd hij Europees Kampioen grasbaan specials en vicewereldkampioen Longtrack. Verder maakte hij deel uit van het team dat in Engeland de goud won bij het WK langbaan voor landenteams en veroverde hij voor de 15e keer een Nederlandse baansporttitel.

"Dit is een hele eer, ik ben toch wel trots als ik zie wat ik vorig seizoen heb gewonnen. Nu blijft er nog als doelstelling over om wereldkampioen te worden", aldus Jannick de Jong.

Ben Majoor Trofee
Bo Bendsneyder mocht de Ben Majoor Trofee in ontvangst nemen. Deze prijs is bestemd voor opvallend jong talent en daar voldoet de 14-jarige Rotterdamse coureur in alle opzichten aan. Vanuit de NSF100-klasse liet hij via de Moriwaki Cup een geweldige progressie zien en won de internationale Juniorcuprace tijdens het WK Superbike in Assen. Hij maakte zich waar als lid van de KNMV Wegraceselectie en kwalificeerde zich in Spanje voor de prestigieuze Red Bull Rookies Cup 2014.

Motorsporthart
Het Motorsporthart is een van de bijzondere prijzen die in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werd uitgereikt en deze eer viel ten deel aan de orthopeed Gerrit Jan van Norel. Bij deze medicus stroomt motorbloed door de aderen. Hij staat altijd voor de KNMV-motorsporters klaar, denkt met ze mee, adviseert ze, waar ter wereld en op welk moment dan ook. De KNMV is dankbaar met zo'n arts in de gelederen!

Baansporttrofee
De vierde ereprijs, de Baansporttrofee, kwam in handen van de Stichting Speedway Veenoord. Deze jonge club bestaat uit gemotiveerde baansporters die met veel elan wedstrijden organiseren op Sportpark Twedo en mede de nieuwe Nederlandse Speedway League hebben ontwikkeld.

KNMV MotorsportGala-2014

Foto: @MotorsportRoden


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden