Amici Racing Team met twee rijders in 2014

In 2014 zal het Amici Pirelli Hoegee Suzuki Racing Team met twee rijders aantreden in twee klassen. Zowel Nigel Walraven als Vasco van der Valk werden in 2013 derde in hun klasse, ze maken dan ook allebei serieus kans op een nòg betere klassering in respectievelijk het Open Nederlands Kampioenschap Dutch Superbikes en de Europese Moriwaki 250 Junior Cup. 

Nigel Walraven bestuurt in 2014 in zijn tweede seizoen in de superbikes de machtige Hoegee Suzuki GSX-R1000 Superbike en zal hiermee op jacht gaan naar de titel in het ONK Dutch Superbikes. Het afgelopen debuutjaar was met die prachtige derde plaats al meer dan geslaagd, maar met deze ervaring op zak wil het team gewoon meer. Nu de focus van het team op één rijder binnen het ONK is gelegd, kan het Amici Racing Team dan ook vol voor de titel gaan. Teameigenaar Oscar Walraven daarover: "We hebben het afgelopen seizoen natuurlijk al direct laten zien waartoe we met de Hoegee Suzuki GSX-R1000 op Pirelli banden in staat zijn; door binnen te komen op de derde plaats hebben we gelijk ons potentieel getoond. Het was dan ook echt een prachtig seizoen, met een fantastische samenwerking met de crews van Erwin Druijff en Peter Schalken, daar kijken we dan ook met heel veel plezier naar terug. Nu wordt het tijd om nog een versnelling op te schakelen, zodoende leggen we nu alle focus puur op één rijder die voor de titel kan gaan, met Nigel en de GSX-R1000 van Hoegee Tuning maken we zeker een heel goede kans!"

Ook Vasco van der Valk gaat in de Europese Moriwaki 250 Juniorcup voor de titel, al is het door de stormachtige groei van de Moriwaki 250 Junior Cup veel moeilijker in te schatten hoe zijn kansen daar liggen. Amici-rijdersbegeleider Gerrit Duister daarover: "Volgend jaar is de Moriwaki 250 Junior Cup veel groter en internationaler dan de afgelopen jaren. Aan het einde van dit seizoen groeide Vasco per raceweekend en won hij zelfs de Race of the Champions op Assen, als we die stijgende lijn van 2013 in 2014 vast kunnen houden maakt hij zeker een kans op de titel. Maar, er komen volgend jaar veel meer buitenlandse rijders in de Cup, waarvan we er veel nog niet kennen. De Cup rijdt ook in het bijprogramma van grote kampioenschappen. Zo zijn er races tijdens het WK Superbikes op Assen en het BSB op Assen en Brands Hatch, dat zijn best flinke evenementen voor een jongen van 14. Daar ligt voor ons als team dan ook een mooie kans om hem vooruit te helpen. Wat mij betreft zit ook hier de titel er best in!"

2014-AmiciRacingTeam-Nigel-Vasco


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden