Ana Carrasco in 2014 bij RW Racing GP Moto3

Het Nederlandse RW Racing GP Moto3 Team heeft Ana Carrasco gecontracteerd voor het Moto3-seizoen 2014. Het Nederlandse team en de Spaanse coureur zijn een overeenkomst voor één jaar aangegaan. De 16-jarige Carrasco is vastbesloten de stijgende lijn die zij in haar eerste GP-seizoen heeft ingezet, door te trekken op de Kalex KTM.
Ana Carrasco, geboren op 10 maart 1997 in Murcia in het zuidoosten van Spanje, racet in wedstrijdverband sinds 2005. Met titels in Extremeña 125cc-klasse, het 125cc-kampioenschap van de regio Murcia en in de Spaanse 2T-cup was 2009 voor haar een uitstekend jaar. In 2011 was Carrasco het eerste meisje dat punten behaalde in het Spaanse 125cc-kampioenschap en in 2012 was ze de eerste vrouwelijke deelnemer aan het Spaanse CEV Moto3-kampioenschap. Ze maakte haar Grand Prix-debuut in 2013 bij het Team Calvo, naast Maverick Viñales die de Moto3-titel behaalde.

In haar rookieseizoen finishte Carrasco in alle races, op één na (Jerez). In Maleisië schreef ze geschiedenis door als eerste vrouw punten te pakken in een Moto3-race. Met haar achtste plaats in Valencia liet ze de wereld zien waartoe ze in staat in. Voor Maleisië was haar beste resultaat de zeventiende plaats in de GP van Indianapolis. Voor de GP van Australië wist ze zich op de zevende plaats te kwalificeren: opnieuw een mijlpaal.

RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen is verguld met zijn nieuwe coureur. ,,Ana heeft laten zien een groot talent te zijn. Ze heeft echt bijzondere dingen laten zien in haar eerste jaar in de Moto3 en wij hebben het geloof en het vertrouwen dat we haar verder kunnen laten groeien. Ze is een sterke persoonlijkheid en bereid om te werken om het beste te bereiken. Natuurlijk is het speciaal om een meisje in het team te hebben, maar het maakt voor ons geen verschil. Een getalenteerde coureur is een getalenteerde coureur en Ana is een zeer getalenteerde coureur. We zijn heel blij met haar komst naar RW Racing GP.''

Palmares Ana Carrasco:
2005: Junior kampioenschap Bancaja
2006: 2de kampioenschap Madrid 70cc
2de kampioenschap Andalucia 70cc
2007: 12de wereldkampioenschap 70cc
2008: 2de kampioenschap Murcia 80cc
3de pre GP kampioenschap Murcia 125cc
2009: Winnaar kampioenschap Extremeña 125cc
Winnaar pre GP kampioenschap Murcia 125cc
Winnaar Spaanse 2T Cup
9de pre GP wereldkampioenschap 125cc
2010: 5de Motodes kampioenschap 125cc
4de kampioenschap Middellandse Zee 125cc
2011: 13de CEV Spaans en Europees kampioenschap 125cc
2012: 19de CEV Spaans en Europees kampioenschap Moto3
2013: 21ste wereldkampioenschap Moto3

Ana Carrasco 2014 RW Racing GP Moto2 MotoGP


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden