PowerTrophy in Portimao groot succes

Het voorbije weekend organiseerde EYBIS tijdens de BMW Motorrad Track Days 2013 op het circuit van Portimao, de " Powertrophy 300 km Luis Carreira ". Het betrof een (goed verzekerde) wedstrijd voor amateurs, waarvoor geen licentie vereist was.

Luis Carreira was 3x Portugees kampioen superbike. Vorig jaar verongelukte hij dodelijk tijdens de GP van Macau. De 300 km lange Powertrophy endurance wedstrijd, die ook vorig jaar reeds doorging op Portimao, stond dit jaar in het teken van de herdenking aan Luis Carreira en zal ook in de toekomst aan hem opgedragen worden.

powertrophy 2013 5
Eén minuut stilte ter nagedachtenis van Luis Carreira......
 

Wat vorig jaar bescheiden begon met 13 teams van elk 2 piloten, explodeerde dit jaar tot een enorm succes: niet minder dan 78 piloten uit 12 landen namen deel. Ze kwamen uit Portugal, Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Australië, Finland, Groot-Brittanië en zelfs Rusland. Samen vormden ze 39 teams van 2 piloten, rijdend op 9 verschillende motormerken. Op die manier werd het, na de World SBK race in Portimao, de meest succesvolle Portugese wedstrijd voor motoren van het jaar!

Opvallend daarbij was dat niet minder dan 35 % van de deelnemers op een BMW reden. Ook de snelste ronde in de wedstrijd werd op een BMW geklokt. Het was de Duitser Michi Seipold die 'm op zijn naam schreef. Uiteindelijk wist hij ook de wedstrijd, voor de tweede opeenvolgende keer, te winnen, samen met z'n Oostenrijkse teamcollega Christian Fritz. Op de tweede plaats eindigden Alexandre Praud en Corentin Champely, gevolgd door de Fransman Eric Piotrowski en de Zwitser Jean-Luc Dumas.

powertrophy 2013 4
Winnaar Michi Seipold in actie op z'n BMW S 1000 RR
 
Klik hier voor de volledige uitslag van de race.
 
PowerTrophy2013
 
 
Bron en foto's: EYBIS

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden