Demo race klassieke motoren op Pinkstermaandag 20 mei

Op Pinkstermaandag 20 mei a.s. organiseert motorclub VAMAC uit Varsseveld de Classic Demo Race. Tijdens deze dag rijden vele klassieke racemotoren een demonstratierace op industrieterrein Hofskamp in Varsseveld, voor deze speciale dag omgedoopt in circuit 'Hofskampring'. Het gevarieerde programma van deze dag begint om 10.00 uur en biedt de toeschouwers naast demo races ook een spectaculaire demonstratie dragracing door Herman Jolink.

Op 20 mei staan klassieke merken als Norton, BSA, Aermacchi, MV Agusta, Ducati, Benelli, Derbi en Kreidler aan de start in Varsseveld. De motoren, die allemaal meer dan 30 jaar oud zijn, rijden onderverdeeld in verschillende klassen. De Varssevelder Lau Wensink zal meerijden op zijn Ducati in de 350 cc klasse. Vanaf 10.00 uur draaien de motoren warm tijdens korte trainingen, waarna rond 12.30 uur het startschot voor de eerste race wordt gegeven. Iedere klasse rijdt twee manches. De Classic Demo Race wordt in samenwerking met het Classic Racing Team georganiseerd.

Demonstratie dragracing
In de pauze tussen de races geeft de bekende dragracer Herman Jolink uit Doetinchem rond 15.00 uur een demonstratie op zijn Ducati 1198 RS Drag Bike. Hij laat zien waar het bij dragracing om gaat: een uitstekend reactievermogen en een perfecte rijtechniek om vanuit stilstand te starten en zo snel mogelijk de finish te bereiken. Dragracen is de meest pure (en oudste) van alle motorsporten. Het is een direct resultaat van de historische tijdproeven die werden gehouden in de beginjaren van de motorsport. Uiteraard hebben bezoekers de gelegenheid de Drag Bike van dichtbij te bewonderen. Ook zal Herman Jolink tijdens zijn demonstratie een spectaculaire lange rolling burn out maken.

Special klasse
Speciale gast tijdens deze editie van de Demo Race is het Centennial Motorracing Team. De leden van dit team willen de gouden jaren uit de wegracesport levend houden. Daarmee eren zij de grote namen van weleer zoals Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Jim Redman, maar ook de Nederlandse toppers als Wil Hartog en Boet van Dulmen. De motoren van dit team zijn originele racers of nauwkeurig nagebouwde replica's uit deze periode. Op 20 mei worden de rijders en hun motoren voorafgaand aan de races rond 12.00 uur gepresenteerd. Dus voor wie de sfeer van vroeger wil proeven: wees op tijd!

Circuit en toegang
Het motorspektakel Classic Demo Race wordt georganiseerd op het industrieterrein de Hofskamp in Varsseveld. Het circuit is eenvoudig te vinden; bij Varsseveld volgt u volgt de borden 'Industrieterrein de Hofskamp'. In de buurt is voldoende gratis parkeergelegenheid. De prijs van een toegangskaartje bedraagt 5 euro per persoon (incl. 1 consumptie), kinderen onder 16 jaar hebben gratis toegang.

Regelmatigheidswedstrijd
Tijdens de Classic Demo Race staat niet de snelheid, maar het plezier in het motorrijden voorop. De meest regelmatig rijdende deelnemer wint. Vandaar de naam: regelmatigheidswedstrijd. Veel van deze wedstrijden worden georganiseerd en begeleid door het Classic Racing Team. Deze vereniging heeft als doel een beeld te geven van de motorwegrace sport zoals die heeft plaatsgevonden in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en het begin van de 70-er jaren. Dit doel realiseert zij ondermeer door het geven van demonstraties op (straten)circuits, zoals op maandag 20 mei op circuit 'Hofskampring'.

Meer informatie is te vinden op www.vamac.nl

Lau Wensink foto MC Vamac
Lau Wensink uit Varsseveld op de 'Hofskampring' in Varsseveld - foto: VAMAC

 

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17