Moto-Baron voor motor, scooter en MX opent virtuele deuren

Vanaf nu kunnen motorliefhebbers terecht bij Moto-Baron.com voor al hun online aankopen en nog heel veel meer. 70 000 artikelen van ruim 150 betrouwbare merken met passie uitgekozen door en voor motorrijders. Helmen, bagage en brillen maar ook uitlaten, pistons en kettingen van merken als NGK, UFO, Fly, SW-Motech, Givi, Motul, Vertex, Airoh en Laser. Moto-Baron heeft het allemaal onder het virtuele dak. Motorliefhebbers hebben er weer een site bij: www.moto-baron.com. Moto-Baron is een online shop met onderdelen en accessoires voor motors, scooters en MX. De makers zijn op zijn minst ambitieus. Moto-Baron wil binnen afzienbare tijd de grootste online shop van de Benelux worden. Met ruim 70 000 artikelen van 150 bekende leveranciers kan Moto-Baron alvast op een stevige basis starten. Geoffrey Baudts, de man achter Moto-Baron, leidt ons rond achter de schermen van zijn geesteskind.

Update 2014: 
Beste Klanten, 
Het voorbije jaar hebben wij zeer hard gewerkt aan het leveren van een zo goed mogelijk gamma en service naar u toe. Het is dan ook met spijt in het hart dat we u moeten aankondigen dat wij Moto-Baron stopzetten. Alhoewel wij zeer graag dit project hebben opgestart en continu bezig zijn geweest om onze dienstverlening naar u toe te verbeteren is deze beslissing onvermijdelijk gebleken. Hartelijk dank aan u en onze duizenden klanten! Met vriendelijke groeten, Het Moto-Baron team.

Moto-BaronCOM

Wat is Moto-Baron precies? 
Baudts: Moto-Baron is in eerste instantie een website waar je online onderdelen en accessoires voor je moto kan kopen. Maar we willen ook meer worden dan dat. Het is de bedoeling dat mensen op termijn bij ons terecht kunnen voor werkelijk al hun moto gerelateerde aankopen en vragen: zo gaan we regelmatig bloggen over onderwerpen die de motards interesseren en we hopen ook snel te starten met internetvideo's waar onze bezoekers iets van opsteken. Het gaan dus niet enkel om de ruim 70 000 artikels van 150 leveranciers. Moto-Baron moet een begrip worden.

Jullie zijn ambitieus. Waarop baseer je die torenhoge ambitie? 
Baudts: Moto-Baron is gemaakt door en voor motorijders, zelf rijd ik bv met een Honda VFR750. Ik mag echt wel zeggen dat ons team weet wat er leeft bij de motard en de site is daar helemaal op afgestemd. Onze klanten gaan dat voelen en appreciëren, daar ben ik van overtuigd. Voorts gaan wij er echt voor gaan om een goede service te garanderen: gratis levering voor aankopen boven 25 Euro, sowieso gratis retours en levering binnen de 3 tot 5 werkdagen. Binnen afzienbare tijd zijn we de grootste van de Benelux. Enfin, daar gaan we toch voor,...

Hoe is het idee gegroeid? 
Baudts: Heel simpel: Moto's zijn mijn passie en ik vond niet echt wat ik zocht op het net. In het buitenland zijn er voorbeelden genoeg van grote online shops voor moto's, scooters en cross maar in de Benelux bleef het lang bij enkele kleinere initiatieven. Er was zeker nog nood aan een grote online shop. In Nederland wordt er al behoorlijk online geshopt maar Belgen zijn nog ietwat terughoudend op de internet markt. Ik ben er zeker van dat er een inhaalbeweging bezig is. Van zodra er voldoende sites zijn, gaat het razendsnel gaan.

Laat ons het eens over de site zelf hebben. Wat kunnen de mensen bij jullie zoal vinden? Hoe gaat het in zijn werk om een order te plaatsen? 
Baudts: Mensen kunnen er ongeveer alles vinden voor hun tweewieler: van bagagesystemen over helmen tot pistons en gespecialiseerd gereedschap. Vanop de startpagina kan je meteen kiezen of je gaat shoppen voor je scooter, moto of MX. De keuzemenu's helpen je verder door alles heen. Als je bv een nieuwe ketting wil bestellen voor je MX, voer je het merk en type van je motor in en de site toont wat er in stock is. Je duidt gewoon aan wat je wil kopen, betaalt en het stuk wordt geleverd waar jij wil.

Wat als het geleverde stuk niet aan je verwachtingen voldoet?
Baudts: We doen niet moeilijk over een retour en dat hoort ook zo bij internetshoppen. Als het stuk niet aan je verwachting voldoet en je hebt het uiteraard nog niet gebruikt dan kan je het gewoon gratis naar ons terug sturen en storten wij het geld terug. Moto-Baron wil vooral open en laagdrempelig zijn. Op die manier kunnen we onze klanten het beste verder helpen.

Voor welke merken kunnen de klanten bij jullie terecht?
Baudts: We hebben een 150 tal merken waar we mee samenwerken en dat zijn niet enkel de grote namen zoals AGV, Airoh, NGK, Polini, Givi en Oxford maar ook enkele kleinere merken waar we veel van verwachten zoals Dr Zipe en Anno32, die heel leuke retro helmen maken. Samen zijn die 150 merken dus goed voor een 70 000 artikels en er komen er nog dagelijks bij.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Baudts: We zijn heel erg service minded dus we gaan blijven streven naar betere informatie, betere content en betere levertijden. Ons gamma gaat ook steeds blijven verbreden en verdiepen. Zo willen we graag beginnen met kledij en gaan we er ook snel enkele nieuwe merken voor helmen bijnemen.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17