Wegracejeugd in FUNdurance

Zondag 20 januari 2013 stond de Fundurance minibike race op het programma in Swalmen. Een evenement waarbij plezier voorop staat, maar natuurlijk wil iedereen winnen. Het deelnemersveld is imposant: De kersverse Moto3 rijder Livio Loi, zijn tegenstrever in de Red Bull Rookies Cup afgelopen jaar Scott Deroue, dubbelkampioen in Yamaha R125 Cup en Honda Moriwaki Cup Bo Bendsneijder, EK Superstock rijder in 2013 Koen Zeelen, Nederlands kampioen Moto3 Bryan Schouten, zeker geen misselijke lijst. Livio Loi zei vooraf lachend dat hij last van zijn pols had gekregen van alle handtekening die hij de dag ervoor op de motorsalon in Brussel had uit moeten delen.

21 teams gaan met een echte Le Mans start beginnen aan een twee uur durende Endurance race en al snel lijkt de strijd zich toe te spitsen op het duel tussen het Blata Power team met Koen Meuffels en Karlo Slager, Pasini Racing met Livio Loi en Gerry Verhoeven, Vami Racing met Vasco van der Valk en Mike Cleutjens, Maroci met Robert Schotman en Walid Soppe, MOPMOP met Jasper Bobbink en Peter Looschilder en Hondabuilding Racing met Bo Bendsneijder en Koen Zeelen. In de race gaat Blata Power snel naar de leiding en wat de anderen ook proberen, ze komen er niet meer bij. Het verschil wordt nooit erg groot maar de overwinning komt niet meer in gevaar. De laatste ronden worden door Koen Meuffels afgelegd en zodra de vlag valt viert Karlo Slager die gespannen heeft staan toekijken de overwinning met de rest van het team.

Tweede wordt het team MOPMOP met Jasper Bobbink en Peter Looschilder voor Maroci met Robert Schotman en Walid Soppe. In de Juniorklasse is het team Pasini Junior het snelste met Jeffrey Buis en Sasha de Vits voor SWR-2 met Noah Bronkhorst, Alain Carree en Thom Molenaar. Als derde wordt team Duitsland geklasseerd met Till Belczykowski en Bradley Goossens.

De race is niet voor niets een Fundurance genoemd. De sfeer is prima en iedereen keek na afloop alweer uit naar de volgende race en natuurlijk naar het volgende seizoen. En passant werd middels een loterij en wat sponsorgeld een mooi bedrag bijeengebracht voor de moeder van een vriendje van Jeffrey Buis die aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Daarmee komt de noodzakelijke behandeling in het buitenland weer een stukje dichterbij.

Organisatoren Ruud Groeneveld en Henk Schotman kunnen terugkijken op een mooi evenement en kondigden aan voor volgend jaar twee van deze races te willen organiseren. Mooi vooruitzicht!

Tekst & foto: Ad Kievit/Wegrace Info

Fundurance-2013Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17