Presentatie KNMV Sportselecties 2013

Op 17 november kwamen de KNMV Sportselecties naar Papendal voor de jaarlijkse presentatie. In 2013 wordt met kleinere groepen intensiever gewerkt. Negen jonge motocrossers en zeven wegracecoureurs werden samen met hun ouders en begeleiders door KNMV-voorzitter Jan de Geus welkom geheten in Papendal. Daarna kregen zij een afwisselend programma voorgeschoteld.

Sporttechnisch directeur Johan Becker verrichtte de aftrap met de presentatie van 'Talent naar de top'. Hierin zijn de plannen, het programma en de ambities samengevat. Zo werd duidelijk dat de wegrace- en de motocross-selecties in 2013 uit minder rijders bestaan dan het afgelopen seizoen. "De selecties zijn wat smaller, omdat we samen met de bondscoaches mikken op een intensievere, meerdoelgerichte, begeleiding. Dit houdt ook in dat we voor de winterstages niet een maar twee keer met deze jongens naar Spanje gaan", aldus Johan Becker.

De volgende rijders maken deel uit van de KNMV selecties in 2013: Motocross: Bas Vaessen, Brian Bogers, Davy Pootjes, Jaap Corneth, Micha Boy de Waal, Raf Meeuwissen, Roan van de Moosdijk, Raivo Dankers en Freek van der Vlist. Wegrace: Bo Bendsneijder, Bryan Schouten, Jorel Boerboom, Kevin Valk, Scott Deroue, Wayne Tessels en Koen Meuffels.

Na de introducties was het tijd om de contracten te ondertekenen en volgde het traditionele fotomoment, waarna de bondscoaches Barry Veneman en Marcel Hartman met hun groepen aan het werk gingen. Zij konden wat dieper ingaan op de inbreng van de rijders en van de KNMV. Verder werden de stageperiodes in Spanje extra toegelicht. De dag werd afgesloten met presentaties door enkele specialisten op het gebied van het nieuwe Talent Volg Systeem, sponsoring in de sport en topsportinfrastructuur.

De_KNMV_motocross_en_wegraceselectie_van_201_2908
De KNMV motocross- en wegraceselectie van 2013 (foto: Ad van de Graaf)

Bron: KNMV

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17