Aandacht voor motorsport tijdens Sportparade

Gisteren heeft de NOC*NSF haar 100-jarig jubileum gevierd met de Sportparade, de grootste sportdag van Nederland. Er was ruime aandacht voor het rijke en veelzijdige Nederlandse sportverleden en er werd vooruit gekeken naar de toekomst van sport in Nederland. Het thema van de dag was 'Sport: Van voorrecht naar recht'. De Sportparade is een groot succes geworden, ondanks de regen kwamen er 6000 bezoekers naar Papendal.

Ook de KNMV was met een stand vertegenwoordigd. De Yamaha Junior Riding Experience bleek een ware magneet te zijn voor de KNMV-stand. Meer dan 100 kinderen stapten onder deskundige begeleiding op de kleine crossmotors en maakten zo hun eerste meters. Daarnaast waagden ook veel kinderen en volwassenen zich in de bak bij zijspancrosser Etienne Bax. De Nederlands- en vice-wereldkampioen zijspancross maakte vele rondes over het in eerste instantie groene en later iets minder groene gazon van Papendal. Ook Johnny Tuinstra's ijsracemotor, waarvan de banden met vervaarlijk uitziende spikes zijn uitgerust, kon op de nodige belangstelling rekenen. Iets wat ook voor de Suzuki wegracemotor van KNMV-selectierijder Wayne Tessels gold en voor de Dakar-motor van Bryan Zuidinga.

De voor de KNMV-stand verzorgde trialdemonstratie verbaasde menigeen, het publiek stond versteld van wat Peter Miltenburg en enkele collega-trialrijders met hun motoren lieten zien. Als cadeautje konden bezoekers ook nog een handtekening bemachtigen van de in het WK als 9e geëindigde motocrosser Glenn Coldenhof en waren er uiteraard stickers, pennen en ook diverse folders verkrijgbaar. Mogelijk telt de KNMV in 2013 weer een aantal extra licentiehouders!

Yamaha_Junior_Riding
Archiefbeeld van de Yamaha Junior Riding Experience (foto: MotoX.nl)

Bron: KNMV, sportcentum Papendal

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17