Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

ktm augustus 2018

Jong talent Vasco van der Valk nieuw lid Amici Racing Team

Je moet vooruit durven te kijken naar de toekomst en daarin te durven investeren. Dat is dan ook de reden dat het Amici Hoegee Racing Team er sinds deze week een nieuwe coureur erbij heeft. Het jonge talent Vasco van der Valk is een verbintenis aangegaan met het team uit Vuren. Teamchef Gerrit Duister is erg in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. "Ik heb Vasco tijdens de voorjaarstrainingen in Valencia voor het eerst zien rijden. Daar maakte hij op mij een zeer sterke indruk. Zijn inzet en talent overdonderden mij compleet" aldus Duister die al heel wat talenten in zijn lange wegrace carrière heeft gezien. Mede door zijn jonge leeftijd, Van der Valk is 12 jaar, pikt hij dingen snel op. In Spanje was de jonge coureur te gast bij het Amici-Hoegee team. Daar was hij samen met zijn vader zich aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Van der Valk neemt deel aan de Moriwaki Cup. Een klasse waarin jeugdige coureurs in de leeftijd van 12 tot 22 jaar strijden met identieke Moriwaki MD250H machines.

Duister kijkt met een goed gevoel naar de samenwerking. "We hebben met Vasco en zijn vader een deal gemaakt over de faciliteiten van het team. Wij zullen als team deze jongen met raad en daad gaan bijstaan en de vaderrol gaan overnemen. Met je vader bespreek je gewoon niet alles. Je praat gemakkelijker met iemand vreemd. Begrijp me goed, we sluiten zeker zijn vader niet uit, dat is zeker niet de bedoeling. Daarnaast zullen Supersport coureur Nigel Walraven en Erwin Druijff samen Vasco gaan begeleiden. Zij zullen Vasco bijvoorbeeld de bochten techniek bijbrengen en daarnaast het rijden bespreken. Het zijn allemaal jonge rijder in de Moriwaki Cup. En ze hebben allemaal talent maar je moet kijken naar de toekomst. Daar is onze samenwerking op gebaseerd.

Vertrouwensband
Vader Iwan van der Valk knikt tevreden met de uitspraken van Duister. "Ik ben superblij met de samenwerking. Ik weet dat hij nu in goede handen is. Vasco is pas 12 jaar en nog een kind. Maar ze leven wel in een grote mannenwereld. Ik ben niet hard genoeg om sommige dingen tegen hem te zeggen. Het is per slot van rekening je zoon. Stel dat hij een race slecht rijdt, wat moet je dan zeggen tegen die jongen. Dan neemt hij sneller iets op van een ander die hij vertrouwt. Daar luistert hij eerder dan naar zijn vader. Belangrijkste is dat hij plezier blijft houden in het racen. Het is een spelletje wat we met zijn allen spelen. We krijgen de luxe dat we bij het Amici-Hoegee team mogen rijden. Je moet als vader op een gegeven moment ook je plaats kennen. Hij ziet Nigel en Erwin Druijff als zijn grote broers die racen. Hij heeft plezier met hun en dan luistert hij ook naar hun als ze iets zegge.n Ik ben een blije vader die met plezier naar de race van zijn zoon gaat kijken".

Kleine Vasco luistert met veel plezier naar zijn vader. Het is zijn eerste jaar in de Moriwaki Cup die als opstapklasse naar de MOTO3 wordt gezien. De laatste twee jaar was hij succesvol actief in de Molenaar NSF Cup. Vasco heeft naast het racen als hobby karate, lezen, voetbal en spelen op de piano.

Amici_Racing_-_Vaso_van_der_Valk
Bron: Amici Racing Team

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Revit Nieuwsmotor mei