Norton V4 onderweg naar TT Isle of Man

Met nog minder dan 24 dagen te gaan voor de kwalificatie van de 2012 Senior TT op het Isle of man, is Norton's 195 pk V4 racer bijna klaar voor de uitputtende 226-mile race. Er wordt nu op het circuit testgereden, waarbij de focus ligt op de finetuning van het stuurgedrag en de remmen, samen met prepareren van de Öhlins vering en de Dunlop banden – om ervan verzekerd te zijn dat beide perfect samenwerken en klaar zijn voor de zwaarste race ter wereld. De motor is over het circuit gejaagd voor testen op volle snelheid, inclusief een test met losse handen terwijl de motor 165 mijl (een slordige 270 km/u!) per uur reed om de stabiliteit te proberen; en dat is zeker niet iets voor watjes om te doen!

AT Power verzorgt de  gasklephuizen, injectie- en ontstekings mapping. De combinatie van 195 pk en 190kg a;s de motor raceklaar is met volle benzinetank is een perfecte combinatie voor de TT. Hoofd van de Design afdeling, Simon Skinner, zegt, "We zijn gegaan voor een motor die -naar we hopen- 'rock solid' is... De belangrijkste zaken qua design en techniek zijn nu allemaal klaar en de 'to-do list' wordt steeds korter, maar is nog even belangrijk. Sommige dingen zullen veel werk zijn om goed te krijgen, maar we hebben een goed team wat vasthoudend is."

Stuart Garner, CEO zegt, "Toen we er voor de eerste high-speed test waren was het erg interessant en we waren allemaal een beetje nerveus omdat we wilden weten of de motor stabiel was. Onze rijder Ian Mackman reed een paar high-speed runs met hard remmen en veel rondes op het circuit; hij was echt gelukkig." Ian Mackman is een van de weinige mensen die op de Norton heeft gereden, hij vertelt, "De eerste keer is maar een paar weken geleden, de motor voelt klein aan, zoals een 600 supersport motor. We trokken 'm door tot 165mph – alles lijkt in orde wat de stabiliteit betreft. Het blok voelt fantastisch zoals het vermogen levert, erg sterk."

Norton-V4-2012-Isle_of_Man-test
Bron: Norton

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17