Jasper: 'Gegokt en verloren'

De Moto3 kwalificatie voorafgaand aan de Spaanse Grand Prix op het circuit van Jerez de la Frontera heeft Jasper niet gebracht wat hij er vooraf van had gehoopt, hij gokte door vroeg in de sessie te kiezen voor slicks maar deze keus pakte geheel verkeerd uit met als gevolg een teleurstellende 29e startplaats.

Tijdens de derde vrije training op zaterdagochtend noteerde Jasper de zeventiende tijd op een kletsnatte baan, dit ondanks dat de in GAMMA kleuren gespoten Honda halverwege de sessie even haperde en er lange tijd doorgebracht werd in de pitbox om het heuvel te verhelpen.

Ondanks dat de zeventiende tijd niet de positie is waar Jasper graag wil staan keek hij met een goed gevoel uit naar de kwalificatie.

Toen om klokslag 13.00 uur de lichten op groen gingen voor de kwalificatie leek de zon de overhand te krijgen op het Spaanse circuit maar de baan was nog dusdanig nat dat iedereen op regenbanden aan de sessie begon. Halverwege de sessie zagen we de eerste coureurs binnenkomen om hun regenbanden te wisselen voor slicks, zo ook Jasper. Eenmaal terug op de baan bleek deze keus niet echt de juiste te zijn aangezien er nog teveel verraderlijke plekken te vinden waren op het circuit waardoor Jasper geen moment in zijn ritme kwam en het rijden van snellere rondetijden er niet meer in zat, met als gevolg een tegenvallende negenentwintigste startplaats op de grid.

Enigszins teleurgesteld maar met de wetenschap dat de snelheid er is onder zowel droge- als ook natte omstandigheden kijkt Jasper toch uit naar de race van morgen.

“Het plan was om in de kwalificatie zo vroeg mogelijk over te stappen op droogweerbanden en dan enkele ronden te gebruiken om een goed ritme te vinden. Helaas pakte dit averechts uit, ik kwam geen moment in mijn ritme omdat elke bocht bijna anders vanwege de nog aanwezige natte plekken. In plaats van ritme op te bouwen was ik alleen maar druk met deze verraderlijke omstandigheden en de motor op de baan te houden. De meeste coureurs die vroeg overstapten op slicks kenden hetzelfde probleem waardoor we een groot aantal verrassingen zien op de startgrid. Het was echt een loterij, ik heb gegokt en zeg maar gerust flink verloren. Het positieve is dat we weten dat de snelheid goed is onder zowel droge- als ook natte omstandigheden. Er zit niks anders op dan morgen een inhaalrace te rijden, dat hebben we eerder gedaan en ik zal mijn uiterste best doen om een goed resultaat te behalen.”

Jasper_Iwema_Jerez

Bron en foto: www.iwemania.com

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17