Nieuwe low-budget endurance raceklasse

Een nieuwe betaalbare wegraceklasse voor motorsporters in Nederland. In deze nieuwe wegraceklasse wordt, in een serie van 6 wedstrijden gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap Endurance. Deze Endurance klasse is een initiatief van de nieuwe motorsport organisatie 'Low Budget Racing'. Duidelijke en simpele technische reglementen moeten het racen weer betaalbaar maken.

Voor veel motorrijders is het rijden van wedstrijden een lang gekoesterde wens. Maar ook bij veel oud motorsporters leeft nog vaak de wens om weer eens op de motor te stappen en te gaan racen. De hoge kosten zijn steeds vaker een remmende factor om actief aan de wegracesport te kunnen deelnemen. Met deze opzet van 'Low Budget Racing' is het nu voor veel motorrijders mogelijk om ook daadwerkelijk zonder hoge kosten te kunnen gaan racen.

De belangrijkste technische reglementen en voorwaarden zijn: De motor: het frame en het motorblok moeten van voor bouwjaar 2003 zijn, dus minimaal 10 jaar oud. Klassenindeling: tot 600 cc inhoud en een klasse boven de 600 cc. Banden: voorgeschreven straatbanden van 1 merk en type. Geluid: volgens de eisen van Assen, Zandvoort en Zolder (95 dBa) 1 Daags doordeweekse evenementen: georganiseerd in samenwerking met RSZ Motorsport. Maximaal 1 motor per team toegestaan. Ieder team moet bestaan uit 2 of 3 rijders.finishvlag

De voorlopige wedstrijdkalender bestaat uit 6 evenementen te weten: 4 races op circuit Assen, 1 op Zolder en 1 op Zandvoort met 2,5 tot 4 uurs Endurance wedstrijden. De voordelen voor de deelnemers zijn o.a.: - Door collectieve inkoop van de voorgeschreven banden, kunnen deze aangeboden worden tegen aantrekkelijke financiële condities. - Ook teams uit andere landen kunnen deelnemen aan deze Endurance races, dit door de vergelijkbare technische reglementen in deze landen. - De gezelligheid van een teamsport, het delen van de financiële kosten zoals de aanschaf van de racemotor, het onderhoud en de reiskosten.

Wat is er nog meer nodig voor deelname aan deze competitie van het Open Nederlandse Kampioenschap Endurance. In ieder geval een internationale FAME racelicentie met FAME verzekering voor 1 145,- (zie www.FAME.ac). Bezitters van een KNMV of buitenlandse wegracelicentie kunnen ook deelnemen met een FAME daglicentie voor slechts 1 24,50 per dag.

LowBudget Racing, een nieuwe motorsport organisatie, is een initiatief van oud coureur Henk de Vries en FAME voorzitter Ed Wassenberg. Voor algemene informatie, de wedstrijden, het reglement, licenties en verzekeringen, mail uw vragen naar: [email protected] of [email protected]

Bron: Lowbudgetracing

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17