Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM Fullbanner 209907 MotoGP 2018 728x90 juni

Michelin banner juni

Lidl haalt Crivit slot uit de winkel

Je motor beveiligen met een extra ART-goedgekeurd slot, naast je stuurslot, kan diefstal helpen voorkomen. Bij de Lidl zijn echter onlangs sloten verkocht die ten onrechte het ART-keurmerk dragen, zo meldt Stichting ART. De kettingsloten zijn bij de supermarktketen verkocht onder de naam Crivit ‘veiligheidskettingslot’, waarbij vermeld stond dat het hier ging om een ART-goedgekeurd slot in de categorie 3. ART heeft echter via een persbericht laten weten dat dit onjuiste informatie is.

Het aangeboden slot is samengesteld uit een ketting en een slot met een beugel met een diameter van 12 mm. Het door de Stichting ART-goedgekeurde Crivit slot met keurmerk MBT 4114 bestaat echter uit een 14 mm beugel. Het slot met een 12 mm beugel is uitdrukkelijk niet ART goedgekeurd.Stichting ART heeft zowel Lidl als de fabrikant / goedkeurhouder van dit slot erop gewezen dat niet-goedgekeurde sloten onder ART-certificaat in omloop zijn gebracht. ART heeft het keurmerk op dit slottype per onmiddellijke ingang ingetrokken.

Tevens is Lidl verzocht de sloten die nog in de winkels liggen uit de verkoop te halen om meer verwarring tegen te gaan. De Stichting ART heeft Lidl gevraagd degenen die een dergelijk slot hebben aangeschaft de mogelijkheid te bieden om het product te retourneren tegen restitutie van het volledige aankoopbedrag, dan wel het om te ruilen tegen een versie die wel aan de ART keuringseisen voldoet. Meer informatie vind je op www.goedopslot.nl.

Lidl_logo

Bron: KNMV

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Triumph TigerSport 300x250 NL

IXS april 2018 200180314 NM MV 350x300

Revit Nieuwsmotor mei