Motormaatje: toerplanner voor motorrijders

De website Motormaatje onderscheidt zich van andere motorsites door de Toerplanner. Deze planningstool biedt alle leden van Motormaatje de kans een rit te organiseren en daar een zelf te bepalen aantal andere motorrijders aan mee te laten doen. Juist die functionaliteit zorgt ervoor dat Motormaatje écht om “Samen Rijden” draait. Logisch gevolg van het gemak van de Toerplanner is dat ook toerclubs hun ritplanning via Motormaatje laten verlopen.

motormaatje motor toerrit widget toerplanner

Iedereen die (helemaal gratis) lid is geworden van Motormaatje kan zo zelf een rit organiseren of aansluiten bij een door iemand anders georganiseerde rit. Door de vele handige keuzemogelijkheden sluit je altijd aan bij motorrijders die dezelfde soort ritten (toer/sportief/offroad) leuk vinden. Je kunt ook het maximaal aantal deelnemers instellen, dit zorgt ervoor dat elke keer maatwerk ontstaat en een gezellige sfeer altijd gewaarborgd is. Uit ervaring weten we dat er ook ritten alleen voor vrouwen georganiseerd worden, ook dit kan in het systeem als keuzemogelijkheid ingevoerd worden. Verder kunnen essentiële zaken als startlocatie, begintijd, eindlocatie en verwachte eindtijd ingevoerd worden. Ook zijn er slimme links naar bijvoorbeeld Google Maps om de route vooraf al digitaal door te nemen. Over digitale routes gesproken, bij elke rit kunnen voor alle systemen navigatiebestanden uitgewisseld worden, zo begint iedereen voorbereid en kan je ook koffiestops afspreken als er in een wat losser verband gereden wordt.

Direct plezier
Na het aanmaken van een nieuwe toerrit met de Toerplanner, wordt je rit automatisch op de toeragenda geplaatst en begint een minder technisch (maar niet minder belangrijk) deel: de voorpret! Het blijkt namelijk verslavend leuk te zijn om live bij te houden hoeveel motorrijders zich aanmelden voor je rit, te zien wat voor mensen dat zijn en te lezen hoe ze zich verheugen op een lekker stuk motorrijden met gelijkgestemden. De Toerplanner zorgt zo niet alleen voor een handig overzicht van alle belangrijke informatie, maar ook voor de leukste motorritten met nieuwe motorvrienden.
Napret
Als de rit verreden is, wordt deze automatisch in het archief geplaatst. Alle deelnemers kunnen daar hun foto’s in een album plaatsen en in het forum nagenieten van de rit. Een veelgebruikte functie omdat je zo makkelijk foto’s en ervaringen kunt uitwisselen. Daarnaast wordt er met de al verreden ritten vanzelf een database van leuke ritten, met daarbij de beoordelingen, opgebouwd. Zo is het makkelijk inspiratie opdoen voor een volgende rit!
Over Motormaatje
Motormaatje is een particulier initiatief van René Appeldoorn uit Amersfoort. Hij legt uit “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar een centrale plek waar ik kon zoeken naar toertochten in mijn regio, of een site waar ik makkelijk in contact kon komen met iemand die dezelfde interesse of motor heeft, kon ik niet vinden. Daarom heb ik Motormaatje opgericht. Vooral toerritten vind ik zelf erg leuk, daarom moest er ook een toerplanner komen. Ik hoor vaak dat het organiseren van toerritten zoveel werk is, of dat de meeste motorrijders wel graag willen meerijden maar niet zelf willen organiseren. Die organisatie is nu kinderspel. Ik ben er zo enthousiast over dat ik er alles aan wil doen om meer motorrijders van de site gebruik te laten maken.”

Bron: Motormaatje.nl

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17