Can-Am kondigt serie elektrische motorfietsen aan

Can-Am kondigt serie elektrische motorfietsen aan

Kort nadat de patenten van een nieuwe elektrische motorfiets van Can-Am uitlekten, bevestigt het Canadese bedrijf Can-Am nu dat ze met een volledig elektrische line-up aan motoren komen. In een teaservideo worden vier motorfietsen getoond, waarbij één daarvan een adventure met noppenbanden is, maar er ook een naked bike, een cruiser en een scooter te zien zijn. Na lichte bewerking van de video komen bijgaande foto’s vrij, die meer duidelijkheid geven. 

Can-Am heeft nog geen details over de nieuwe modellen vrijgegeven, maar ze bevestigen wel dat "rijders kunnen verwachten dat deze nieuwe, ultramoderne, elektrische Can-Am-motorfietsen perfect zijn voor het dagelijkse woon-werkverkeer”. Daarbij zegt men wel dat de eerste modellen pas medio 2024 op de markt komen.

Can-Am is nu vooral bekend als maker van quads en driewielers, maar in de jaren ’70 was het ook een motorcrossmerk, tot die afdeling in de jaren 80 sneuvelde bij bezuinigingen door moederbedrijf Bombardier Recreational Products (BRP). "Velen van ons hebben zeer goede herinneringen aan het rijden met die vroege motorcrossmodellen. Nu kijken we ernaar uit om voort te bouwen op de rijke geschiedenis van het merk Can-Am, om indruk te maken op een nieuwe generatie motorrijders en liefhebbers van elektrische voertuigen te inspireren", aldus José Boisjoli, President en CEO van BRP.

Can Am electric motorcycle nakedbike

Naast de ervaringen uit de (wat snellere) elektrificatie in de drie- en vierwielers, heeft Can-Am nòg een kennisbron om elektrische motoren te bouwen: in 2019 kochten ze Alta Motors, de toenmalige fabrikant van elektrische crossmotoren, nadat het bedrijf in 2018 failliet ging. 


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form