• Home
  • Motornieuws
  • Officieel: Motorsalon Brussel Motorshow gaat in 2022 niet door
Officieel: Motorsalon Brussel Motorshow gaat in 2022 niet door

Officieel: Motorsalon Brussel Motorshow gaat in 2022 niet door

Organistator FEBIAC bevestigt vandaag officieel aan Nieuwsmotor dat motorfietsen niet in daarvoors bestemde beurshallen aanwezig zullen zijn op de Brussel Motor Show 2022. Het jaarlijkse evenement is in de volksmond beter bekend als een combinatie van 'Het Autosalon" en 'Het Motorsalon', waarvan de laatste nu dus niet doorgaat in januari van komend jaar. Eigenlijk leek dat niet doorgaan van het Motorsalon al langer duidelijk, een groot aantal motormerken had immers aangegeven niet te willen komen. Organisator Febiac (de Belgische tegenhanger van de RAI) had alleen nog niet officieel gemaakt dat er daadwerkelijk geen eigen beurshallen met motorfietsen op de Brussels Motorshow zou zijn, wat nu vandaag dus wel is gebeurd. Vorig jaar werd de totale beurs wegens corona afgelast; in welke vorm de automerken er nu aanwezig zullen zijn blijft nog wat onduidelijk. 

"Het was voor ons belangrijk om binnen een voertuigcategorie voldoende vertegenwoordigd te zijn om het op het Salon te kunnen presenteren. Dat is gelukt met auto's en lichte bedrijfsvoertuigen, maar niet met motorfietsen. In 2022 zullen alleen merken die auto's en motorfietsen in hun gamma hebben, motorfietsen op hun stand kunnen presenteren. We houden de deur open voor 2023…" - Christophe Dubon, FEBIAC

Het Motorsalon is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Motorbeurs Utrecht) vooral een verkoopbeurs, waar door Belgische motorrijders elk jaar grote aantallen nieuwe motorfietsen worden besteld, tegen de beroemde, gunstige "saloncondities". Voor importeurs is deze jaarlijkste afspraak in de Brussels Expo (ook wel "De Heizel" genoemd) zowel een zegen als een vloek: er wordt veel omzet gedraaid, maar de klanten komen daarvoor niet bij de motordealers binnen, terwijl er ook al voorin het seizoen forse aanbiedingen gedaan moeten worden. De verwachting is dat veel motormerken nu nog wel bij de dealers 'saloncondities' gaan aanbieden, omdat Belgische motorrijders dat na al die jaren zo gewend zijn, maar die zullen minder op nieuwe modellen zitten. 

Update 26 november 2021: algehele afgelasting

"Wij anticiperen op het feit dat de achteruitgang van de sanitaire situatie en de invoering van bijkomende beperkingen ons niet in staat zullen stellen het verwachte aantal bezoekers in optimale omstandigheden te verwelkomen", verklaart Andreas Cremer, CEO van FEBIAC. 
Om deze reden hebben FEBIAC en haar leden unaniem beslist om het Autosalon van Januari 2022 te verplaatsen naar alle concessiehouders (dealers, red.) in het land."


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form