• Home
  • Motornieuws
  • Ducati Multistrada V4 Granturismo: 1160 cc, 170 PK, 125 Nm
Ducati Multistrada V4 Granturismo: 1160 cc, 170 PK, 125 Nm

Ducati Multistrada V4 Granturismo: 1160 cc, 170 PK, 125 Nm

Zojuist heeft Ducati de technische gegevens van de nieuw te presenteren Ducati Multistrada V4 bekend gemaakt, waarbij het motorblok een nieuwe naam krijgt: Granturismo. Zoals verwacht heeft de nieuwe V4 nu 1160 cc, ruim meer dan de 1103 van de Panigale en Streetfighter, maar levert voor de adventure nu 170 pk bij 10.00 toeren en 125 Nm bij 8750 toeren als twinpulse. Voor het Euro5 gehomologeerde motorblok geeft Ducati een onderhoudsinterval van 60.000 kilometer op, maar daarmee wordt alleen kleppen stellen bedoeld. Opvallend verschil met de Desmosedici Stradale, en in feite met alle Ducati motorblokken, is dat het kleppen stellen minder vaak nodig is omdat er geen gebruik gemaakt wordt van Ducati's karakteristieke desmodromische klepbediening, maar van 'gewone' klepveren. Hieronder het persbericht van Ducati: 

Ducati V4 Granturismo motorblok

Met de introductie van de geheel nieuwe V4 Granturismo presenteert Ducati een uiterst compact, licht en goed presterend motorblok met hoge koppelwaarden. Dit project is gebouwd om tegemoet te komen aan de meest veeleisende "avontuurlijke" behoeften en biedt ook de perfecte combinatie van ultieme spanning en sportiviteit. Het V4 Granturismo motorblok, ontworpen voor de vierde generatie Ducati Multistrada, is klaar om een geheel nieuw tijdperk te betreden voor de motorfabrikant uit Borgo Panigale. Hij belichaamt de ware Ducati waarden – Style, Sophistication, Performance, Trust - en is gericht op rijplezier op de weg en off-road. De V4 Granturismo is gebouwd met de nieuwste generatie technologie en eersteklas materialen die momenteel beschikbaar zijn om zowel de duurzaamheid als de betrouwbaarheid te garanderen. De V4 Granturismo onderscheidt zich door zijn ongezien lange onderhoudsintervallen. En niet te vergeten dat hij is gemaakt om het hart te zijn van een performante en dynamische motorfiets, klaar om alle uithoeken van de wereld te verkennen.

Niet te stoppen motorblok
De filosofie van Ducati is altijd gericht geweest op het ontwikkelen van geavanceerde technologie om een superieure rijervaring te bieden. Elke technische oplossing is gekozen om niet alleen werkelijk unieke prestaties in het segment te garanderen, maar ook de beste functionaliteit te bieden. Ducati heeft dus dezelfde weg gevolgd bij het ontwerp van de V4 Granturismo. Terwijl de V4 Granturismo zijn algemene layout samen met precieze technische keuzes deelt met de Desmosedici Stradale, is hij ook ontworpen en ontwikkeld om Ducati's sportiviteit perfect te combineren met grote capaciteit en veelzijdigheid. Bovendien zijn de betrouwbaarheid en de duurzaamheid ervan te danken aan het feit dat enkele van de belangrijkste onderdelen zijn ontwikkeld om de extreme spanningen van de Desmosedici Stradale te weerstaan. Onder de exclusieve componenten is de geheel nieuwe distributie ontwikkeld om de zwaarste onderhoudsintervallen aanzienlijk te verlengen, waardoor nu een indrukwekkende 60.000 km wordt bereikt. De cijfers zijn verkregen dankzij de diepgaande expertise die Ducati heeft opgedaan in het gebruik van materialen, behandelingen en technische oplossingen die rond het Desmodromic-systeem zijn ontwikkeld. Dit alles, toegepast op een klepveerretoursysteem dat de componenten minder belast in vergelijking met de Desmo, heeft geleid tot een uitzonderlijke mijlpaal die nog nooit eerder door een motorfietsmotorblok is neergezet.

De profielen van de nokkenassen en de klepliftsnelheden zijn ontwikkeld om een gashendel reactie te verkrijgen die geschikt is voor een toergericht motorblok, zonder de prestaties uit het oog te verliezen, die aan de top van de categorie blijven. De innovatieve distributie van het V4 Granturismo motorblok garandeert een grote regelmaat van werking, met name bij lage snelheden en toerentallen, een aangeboren kenmerk van klepveer motorblokken, en draagt bij tot de compacte afmetingen en lichtheid van het hele motorblok.

Er werd specifieke aandacht besteed aan de brandstofluchtmengsel stromingen. Lengte, diameter van de inlaatkanalen, indeling van de verbrandingskamers en de diameter van de kleppen: dit alles droeg bij aan het bereiken van een vloeiende en regelmatige levering, zelfs bij lage toerentallen. Ook te noemen zijn de absolute prestaties, het maximale vermogen bij hoge toeren en de topsnelheid, net als bij een authentiek sportmotorblok. Allemaal duidelijke kenmerken voor een Ducati motorblok. De V4 Granturismo levert 125 kW (170 pk) bij 10.500 tpm en een maximum koppel van 125 Nm (12,7 Kgm) bij 8.750 tpm. Al deze gegevens voldoen aan de strenge Euro 5-emissieregelgeving.

Licht en compact
Rijden op de weg, plezier hebben in het reizen, zelfs volgeladen: het geweldige karakter van het nieuwe V4 Granturismo motorblok richt zich op deze ingrediënten. 1.158 cc cilinderinhoud kwam naar voren als het perfecte aansluitingspunt wat betreft prestaties, lichtheid en afmetingen van een V4-motorblok, die lichter en compacter kan zijn dan de Testastretta-tweecilinder, die de vorige Multistrada 1260 aandrijft. Vergeleken met de vorige Multistrada is de V4 Granturismo 85 mm korter, 95 mm lager en slechts 20 mm breder. Bovendien is het gewicht met 1,2 kg verminderd. Structurele lichtgewicht vormt de hoeksteen van alle projecten van Ducati en is een belangrijke waarde voor een nog effectiever rijgedrag. Het motorblok is het zwaarste element van het hele voertuig: daarom is het bouwen van een licht motorblok een must om een motorfiets te ontwerpen die zowel goed presteert als prettig is om te rijden. De knowhow die Ducati in de loop der jaren heeft opgedaan in de racerij springt in het oog bij elk afzonderlijk motorsportproject. Zelfs het V4 Granturismo motorblok, met zijn slechts 66,7 kg, kan rekenen op een ongeëvenaarde lichtheid.

De compacte layout van de V4 maakt het mogelijk om het motorblok effectiever en centraal in het frame te plaatsen om de positie van het zwaartepunt van de motorfiets positief te beïnvloeden. Het directe resultaat is een nog gemakkelijker te hanteren motorfiets, doeltreffend tussen bochten en met een hoge minimale bodemvrijheid, maar tegelijkertijd met een echt geringe zithoogte (dit ook dankzij de uiterst compacte carterbeschermer).

Bovendien biedt dit type motorblok dankzij zeer lage trillingen uitstekend rijcomfort, zowel op lange snelwegritten als bij het accelereren en vertragen op verschillende soorten terrein. Over dit thema is een diepgaande "geluidskwaliteit" -onderzoek toegewezen aan de V4 Granturismo en resulteert in een "zacht" geluid dat tegelijkertijd wordt gekenmerkt door de klassieke, boeiende melodie van de V4, het hoogtepunt van de in Borgo Panigale gevestigde motorfietsfabrikant.

Prestaties om onverkende uithoeken van de wereld te bereiken
Op de V4 Granturismo hebben de ingenieurs van Ducati zich gericht op het bieden van een uitstekend motorblok voor reizigers, die in staat is om record brekende prestaties te leveren in zijn categorie, gecombineerd met een grote regelmaat in gebruik. Om deze reden is er bijzondere aandacht besteed aan de koppelcurves die specifiek voor elke versnelling zijn bedoeld. Dit heeft bijgedragen aan een soepel motorblok bij lage toerentallen, rijk aan koppel in het midden en met een sportieve spirit bij hoge toeren.

Dankzij de langdurige toewijding aan professionele motorraces, heeft Ducati een diepgaande kennis van motoren die zijn uitgerust met een tegengesteld draaiende krukas. Dit is ongetwijfeld een winnende technische keuze, niet alleen in wedstrijden maar ook bij ritten op de weg. Dat is de reden waarom zelfs het geheel nieuwe V4 Granturismo motorblok deze oplossing gebruikt.
Het bijzondere van "tegengesteld draaien" ligt in het feit dat de krukas in de tegenovergestelde richting loopt als de wielen, waardoor het gyroscopische effect wordt gecompenseerd, het rijgedrag en de wendbaarheid worden verbeterd en de hellingshoek wordt bij het accelereren ook verkleind. Dit zijn allemaal zeer gewaardeerde eigenschappen, niet alleen op het circuit, maar ook - en vooral - in het dagelijks leven of bij het rijden op volle toeren.

Zelfs de Twin Pulse technologie toegepast op het nieuwe V4 Granturismo motorblok komt uit de competitiewereld. Ducati streeft altijd naar het best mogelijke prestatiemanagement, zowel op het circuit als op de weg. Het gevoel van een "instant gasrespons": dat is waar de professionele rijders naar op zoek zijn en, kortom, wat motorrijders met verschillende ervaringsniveaus het meest waarderen.
Daarom heeft het V4 Granturismo motorblok de krukastap een hoek van 70°. Het resultaat? Een uniek en boeiend geluid in combinatie met een rijke levering over het hele toerenbereik en toch perfect onder controle, vooral bij het verlaten van de bocht.

De inlaat is toevertrouwd aan een gasklep met specifieke aanzuigkelk en specifieke lengte. Deze oplossingen optimaliseren de balans tussen prestaties en rijgedrag en zorgen tegelijkertijd voor een volledige en regelmatige levering van lage tot middelhoge toeren samen met een topsnelheid als een authentiek sportmotorblok.

Al deze technische oplossingen zijn gekozen om een nieuwe generatie motorblok tot leven te brengen, die perfect voldoet aan de huidige regelgeving. Een compacte en lichte, op de weg gericht motorblok met de meest geavanceerde oplossingen, die in staat is om prestaties te leveren aan de top van het segment.

V4 Granturismo belangrijkste technische gegevens

• 1158 cm³ 4-cilinder 90° V motorblok
• Boring x slag 83 x 53,5 mm
• Compressieverhouding 14:1
• Maximaal vermogen 125 kW (170 CV) bij 10.500 tpm
• Maximaal koppel 125 Nm (12,7 Kgm) bij 8.750 tpm
• Euro 5-homologatie
• Distributie deels ketting, deels tandwiel - timing met dubbele bovenliggende nokkenas, 4 kleppen per cilinder
• Tegengesteld draaiende krukas met kruktappen in een hoek van 70°.
• Natte multi-plaat anti-patroon servo-koppeling
• Semi-droge cartersmering met drie oliepompen: 1 levering en 2 retour
• Brandstofvoorziening met vier ovale gasklephuizen (46 mm diameter-equivalent)
• 6-versnellingsbak met Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down Systeem
• Klepstel onderhoudsinterval van 60.000 km

90 graden V4 motorblok
Ducati ziet de 90-graden V4 layout niet alleen als de belangrijkste sportieve interpretatie van een motorfietsmotorblok, maar ook als een oplossing op topniveau voor motorfietsen in welk segment dan ook, vooral als het motorblok net zo ultracompact en licht is als de V4 Granturismo. De zijdelingse compactheid past perfect bij die van een tweecilinder motorblok, terwijl het longitudinale motorblok, dankzij Ducati's keuze om de slag van de Desmosedici Stradale te behouden, net zo compact is als die van een racemotorblok. Hierdoor konden de Ducati ontwerpers het motorblok in het frame plaatsen door de massa's te centraliseren en ook de gewichtsverdeling te optimaliseren.

De 90-graden "V" layout bouwt op natuurlijke wijze krachten van de eerste orde op zonder toevlucht te hoeven nemen tot een balansas om trillingen te voorkomen, een oplossing die, zoals bekend, het gewicht verhoogt en vermogen absorbeert. Dit alles in naam van het hoogste rijcomfort.

Gebouwd om langer te rijden
Absolute betrouwbaarheid en lange onderhoudsintervallen behoren tot de eerste vereisten voor een motorblok dat bedoeld is voor motorfietsen die lange ritten kunnen maken. De grote ervaring die in de loop der jaren is opgedaan met de ontwikkeling van het Desmodromic-systeem wordt weerspiegeld in de nieuwe veertiming, die speciaal is ontworpen voor het geheel nieuwe V4 Granturismo motorblok. Het doel? Het bereiken van een langdurige en absoluut betrouwbare distributie.
Het onderhoudsplan van het V4 Granturismo motorblok voorziet in de vervanging van de olie, de controle van het luchtfilter (om de 30.000 km) en het oliefilter om de 15.000 km (of 2 jaar). De controle en eventuele afstelling van de klepspeling en de vervanging van de bougies worden in plaats daarvan om de 60.000 km gepland: anderhalve keer over de hele wereld.

Geen enkele andere motorblok dat momenteel op de markt is, gaat zo ver. Dit alles betekent lage onderhoudskosten, mede dankzij het zorgvuldige onderzoek dat is uitgevoerd tijdens de ontwerpfase van het motorblok, waardoor de tijd die nodig is om de verschillende interventies die het onderhoudsplan vereist, uit te voeren, beperkt kon worden. Een garantie voor totale veiligheid voor de rijder, die in de V4 Granturismo de perfecte avonturenpartner zal vinden.

Roterende krukas
Bij standaardproductiemotorfietsen draait de krukas in dezelfde richting als de wielen. Zijn inertie wordt toegevoegd aan die van de wielen. Bij motorblokken met een tegengesteld draaiende as compenseert de krukas de wereld van de massainertie. Dit maakt de motorfiets nog handiger en effectiever bij het ingaan van de bocht. Daarom wordt deze oplossing ook in de MotoGP toegepast. Met andere woorden, de voordelen van de contra roterende krukas zijn zo duidelijk dat Ducati dit element zelfs op de nieuwe V4 Granturismo heeft geïntroduceerd, nadat het zowel in de MotoGP als op Desmosedici Stradale is toegepast.

Zoals eerder vermeld, maakt de tegengesteld draaiende krukas het gedeeltelijk mogelijk om het gyroscopische effect dat door de wielen wordt gegenereerd tijdens de rit te compenseren. Dit zorgt voor een grotere wendbaarheid en dus een "lichtere" motorfiets om mee te rijden, gemakkelijk en wendbaar bij het veranderen van richting. Deze voordelen komen niet alleen tot uiting in sportieve avonturen, maar ook in elke fase van het rijden op welke motorfiets dan ook.

Een ander voordeel heeft te maken met de inertie (de weerstand van een fysiek object tegen elke verandering van de toestand) van zowel de motorfiets als de draaiende delen van het motorblok. Tijdens het accelereren heeft het op de grond overgebrachte koppel de neiging om de voorkant op te tillen en, tot het uiterste, de motorfiets een wheelie te laten maken. Evenzo, tijdens het remmen of tijdens zeer snelle vertragingen, heeft de motorfiets de neiging om de achterkant op te heffen of op te tillen. Cruciale gebeurtenissen die de tegengesteld draaiende krukas voortdurend wil voorkomen, verminderen de rol en zorgen zo niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor meer comfort, zowel voor de rijder als voor de passagier.

Twin Pulse-ontsteking
Een combinatie van een 70 ° offset van de krukpen en een 90-graden 'V' layout genereert wat Ducati een' Twin Pulse'-ontstekingsvolgorde noemt, omdat het is alsof het motorblok de ontstekingssequentie van een tweecilinder reproduceert. Het onderscheidende vermogen zit hem in het feit dat de twee linker cilinders dicht bij elkaar vuren, evenals de twee rechter cilinders. In de timinggrafiek bevinden de ontstekingspunten zich dan op 0 °, 90 °, 290 ° en 380 °. Deze specifieke ontstekingsvolgorde zorgt ervoor dat de V4 Granturismo vergelijkbaar klinkt met dat van een tweecilinder, en om deze reden onmiddellijk herkenbaar is en verbetert tegelijkertijd de hoge koppelresultaten en de regelmaat in gebruik . Dit systeem vertegenwoordigt de beste formule voor high-end allround motorfietsen, zoals die waarvoor de nieuwe V4 Granturismo is ontworpen. De opwindende soundtrack van de uitlaat is zorgvuldig ontworpen om het akoestisch comfort te verbeteren. Hoogwaardige vibro-akoestische tests hebben ook bijgedragen aan het optimaliseren van zowel het materiaal als het gedrag van de versnellingen om een maximale geluidskwaliteit te verkrijgen. Kortom, de stem van de V4 Granturismo.

Brandstofsysteem, exclusieve injectie
Voor het V4 Granturismo motorblok ontwierp Ducati een speciaal injectiesysteem. Op touring georiënteerde motorfietsen, hi-end inbegrepen, liggen de prioriteiten in het bereiken van een leveringscurve die geschikt is voor alle toerentallen, evenals een consistente krachtoverbrenging, die in staat is om een superieur gevoel te bieden op de weg. Daarom hebben de ingenieurs van Ducati gekozen voor een exclusief injectiesysteem, waarbij de diameters en de lengtes van de inlaatkanalen speciaal zijn ontworpen om een superieure levering op de weg te bieden. Zo heeft het V4 Granturismo motorblok, in vergelijking met een prestatiegericht motorblok zoals de Desmosedici Stradale, een kleinere diameter gasklephuizen, langere kanalen en geoptimaliseerde verbrandingskamers. De gasklephuizen van elke bank worden aangedreven door een speciale elektromotor en kunnen de gaskleppen asynchroon tussen de twee banken activeren. Dankzij deze oplossing kan de rijder, dankzij de complexe controlestrategieën die door het volledige Ride by Wire-systeem worden beheerd, het karakter van het motorblok vormgeven aan de hand van de geselecteerde rijmodus.

Het deactiveren van de achterbank
Alle motoren die gekenmerkt worden door een "V" layout hebben de achterste cilinders zeer dicht bij de rijder. In sommige cruciale situaties kan dit leiden tot een vermindering van het comfort door de warmte die door de achterste cilinders wordt overgebracht. Dit is vooral te zien bij zeer lage snelheden of in de stad, wanneer er vaak gestopt wordt bij verkeerslichten. Daarom heeft de V4 Granturismo een mechanisme om de achterste bank te deactiveren. Wanneer de motorfiets voor het stoplicht wordt stilgezet, wordt de achterste bank gedeactiveerd (er is geen verbranding in de cilinders), een mechanisme dat niet alleen het algehele warmtecomfort verbetert, maar ook het verbruik verlaagt.

Vliegwielmassa's met een hoge inertie
Bij het ontwerpen van een modern touringgericht motorblok gaat het om ambitieuze doelen, niet alleen op het gebied van prestaties, maar ook - en vooral - op het gebied van rijplezier en regelmaat in het gebruik. Onmiddellijke reactie en regelmaat bij het verhogen van de snelheid vormen de perfecte hoeksteen van de voorkeur voor de weg. Het vermogen moet precies op het moment dat de rijder het nodig heeft worden geleverd en moet daarom over het hele toerenbereik worden "gespreid". Van de diameter van de kleppen tot de massainertie van de draaiende en/of bewegende elementen: elk afzonderlijk onderdeel van het motorblok draagt bij aan het bereiken van dit doel. Krukas, drijfstangen en zuigers zijn speciaal ontworpen voor het Ducati V4 Granturismo motorblok, om nog maar te zwijgen van de koppeling en het vliegwiel. Diepgaande studies introduceren specifieke massa's voor vliegwiel en dynamo om een zo regelmatig en consistent mogelijke levering te verkrijgen bij alle toerentallen. Deze oplossing biedt de rijder het gevoel van een echte "onmiddellijke gasrespons".

Betrouwbaarheid en duurzaamheid als hoeksteen
De technische keuze om de klepveertiming toe te passen past perfect in de filosofie van dit motorblok, dat gericht is op het optimaliseren van de prestaties van het lage tot middelhoge toerengebied, waarvoor nokkenassen met specifieke profielen nodig zijn. De vier V4 Granturismo nokkenassen maken gebruik van een nokvolger en regelen de zestien stalen kleppen: 33,5 mm diameter bij inlaten en 26,8 mm bij uitlaten.

De nokkenassen worden aangestuurd door twee "stille" kettingen. Aan de voorkant drijft de ketting de inlaatnokkenas aan, die op zijn beurt de aandrijving naar de uitlaatnokkenas overbrengt via een paar tandwielen (hybride kettingtiming). Bij de achterste bank drijft de ketting de uitlaatnokkenas aan, die op zijn beurt de aandrijving op de inlaatnokkenas overbrengt. Deze oplossing minimaliseert de vermogensabsorptie van de timing, wat de prestaties en de betrouwbaarheid ten goede komt. De voorste cilindertiming wordt geregeld door de ketting aan de rechterkant van het motorblok, die door de krukas wordt verdraaid via een tandwiel dat op het primaire rondsel van de aandrijving wordt verkregen. Degene die de achterste cilindertiming regelt bevindt zich aan de linkerkant van het motorblok en wordt aangedreven door een monoblok tandwiel op de krukas. Elke cilinderkop heeft een "anti-klop" sensor die de vonkvoortgang optimaliseert om een eventuele verbrandingsschok te voorkomen.

Semi-dry sump-smering
Ducati loopt voorop bij het bedenken van geavanceerde technische oplossingen. Dat is de reden waarom het V4 Granturismo motorblok van de Desmosedici Stradale de semi-dry-sump-smering erft, met levering- en retourfasen die te allen tijde zorgen voor een goede smering van alle bewegende delen. Een technische oplossing die rechtstreeks is afgeleid van de racewereld en die toch maximale betrouwbaarheid kan garanderen voor een wegmotor die in elke situatie nog steeds optimale smering nodig heeft. Bovendien draagt de "hoge" plaatsing van het carter aanzienlijk bij aan het vergroten van de bodemvrijheid.

Koelsysteem
De waterpomp, die in het "V" motorblok is gehuisvest, wordt aangedreven door een as, die op zijn beurt wordt aangedreven door een tandwieloverbrenging. Deze positioneringsoplossing is ontworpen om de omvang van het circuit te minimaliseren, de efficiëntie te verhogen en het motorblokgewicht te optimaliseren.

Versnellingsbak en koppeling
De 6-versnellingsbak is speciaal ontworpen voor gebruik op de weg waar het V4 Granturismo motorblok aan is gewijd. De range van de versnellingsbak (verhouding tussen reductie van eerste en zesde versnelling, om precies te zijn) gaat van 2171 van de Desmosedici Stradale naar 2849 om een korte eerste versnelling te verkrijgen. Deze oplossing is perfect voor rijden met een zeer lage snelheid, voor gemakkelijker bergopwaarts starten, vooral bij volle belasting en offroad-rijden, terwijl een zesde versnelling voldoende lang wordt aangehouden tijdens ritten op de snelweg.
De versnellingsbak is uitgerust met een roterende versnellingssensor om optimaal samen te werken met het Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down System.

De hydraulisch bediende natte koppeling is voorzien van een progressief zelfbedieningsmechanisme dat de wrijvingsplaten comprimeert wanneer het motorblok wordt aangedreven zonder dat de rijder extra moeite hoeft te doen om de koppeling los te laten.

Hetzelfde mechanisme maakt het mogelijk om bij een negatief koppel te slippen en te voorkomen dat het achterwiel tijdens agressief terugschakelen gaat stuiteren, met als bijkomend voordeel dat het comfort en de veiligheid worden verbeterd.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Op haar Youtubekanaal heeft Honda Motorcycles Europe vandaag officieel de 2021 Honda CB1000R aangekondigd. Op 10 november 2020 zal de officiële ont...
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
In Japan heeft Honda een officiële HRC-raceversie van haar nieuwe MSX125 Grom model aangekondigd. Het is de bedoeling dat met de HRC-Grom een cupra...
BMW Motorrad presenteert vijf nieuwe 2021 heritage modellen
BMW Motorrad presenteert vijf nieuwe 2021 heritage modellen
Morgen, donderdag 22 oktober 2020 om 18:00, uur onthult BMW Motorrad vijf nieuwe "heritage" modellen. In deze modelrange vallen de R nineT retro-mo...
Terugroepactie: software-update Harley-Davidson LiveWire
Terugroepactie: software-update Harley-Davidson LiveWire
Wegens mogelijk opeens wegvallen van de aandrijving roept Harley-Davidson in de USA alle elektrische LiveWire modellen terug die gebouwd werden tus...
Motorservicepunten langs Franse tolwegen
Motorservicepunten langs Franse tolwegen
APRR, eigenaar van de meeste 'péage' tolwegen in Frankrijk, heeft speciaal voor motorrijders elf 'Espace Motards' in benzinestations langs de snelw...

Motorsport

Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Jean Louis Schlesser maakt vandaag bekend dat de 31ste Africa Eco Race in januari 2021 niet door kan gaan wegens de wereldwijde impact van de coron...
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
Op Motorland Aragón werd de elfde race verreden voor het 2020 MotoGP kampioenschap. Een race zonder Valentino Rossi. Hij testte positief op Covid-1...
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
In World Superbikes pakte Jonathan Rea vandaag zijn 6e wereldtitel op rij, terwijl de jonge Nederlandse coureur Jeffrey Buis wereldkampioen werd in...
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
Op de vandaag aangekondigde 2021 kalender van British Superbikes (BSB) komt het TT-Circuit in Assen niet voor. Hiermee neemt de Britse organisatie ...
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Yamaha Motor meldt dat Valentino Rossi dit weekend niet aanwezig zal zijn op de Gran Premio de Aragón omdat hij besmet is met het corona-virus en d...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Het Europees Parlement heeft deze week maatregelen aangekondigd waardoor onverkochte motorfietsen met EURO4 homologatie ook in 2021 nog verkocht mo...
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Nadat BOVAG eerder waarschuwde voor de mogelijkheid dat er door een technische aanpassing aan de BPM-procedure voortaan BTW over BPM dreigde, heeft...
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow & Expo gaat niet door! Door de maatregelen vanwege de tweede golf corona-besmettingen is duidelijk geworden dat het organisere...
Nieuwe eigenaar Trackdays4all circuitdagen
Nieuwe eigenaar Trackdays4all circuitdagen
Na ruim 21 jaar Trackdays4all is het voor oprichter Jeroen Versteeg nu tijd om het 'steentje' over te dragen aan een jonge enthousiaste motor(sport...
Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar
Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar
Na de chaos waarin voormalig eigenaar Stuart Garner het klassieke motormerk Norton achterliet, probeert de nieuwe eigenaar TVS nu de oude problemen...

Motorvacatures

MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
Het team van Doornekamp Motorsport is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij die nieuwe chef werkplaats? Jij houdt van alles wat met mo...
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
Affetto Ducati is een bedrijf ontstaan uit de passie voor het merk Ducati. Al jaren is onze naam een begrip binnen de motorwereld en vooral in het ...
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
Ben je een Product Manager met benzine in je bloed? Dan is dit jouw perfecte uitdaging! CMS (Consolidated Motor Spares) is wereldwijd de groot...
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
Ben jij de vertegenwoordiger onderdelenverkoop & dealernetwerk specialist voor KTM, Husqvarna Motorcycles en GasGas die wij zoeken? Heb jij de ...
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Wegens sterke groei zijn wij per direct op zoek naar versterking voor ons team. Heb jij benzine in je bloed? Zie je jezelf al in een motorzaak...

Persberichten

Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en Euro-5
Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en  Euro-5
Voor 2021 presenteert Ducati de Streetfighter V4 S in een nieuw Dark Stealth kleurstelling, die zich aansluit bij het sportieve Ducati Red. Bovendi...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Class...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R NineT heritage modellen
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R NineT heritage modellen
Voor het aanstaande seizoen 2021 voert BMW Motorrad voor de R nineT familie enkele technische wijzigingen door, maar de modellen krijgen ook een aa...
Alles over de nieuwe 2021 Honda MSX125 Grom
Alles over de nieuwe 2021 Honda MSX125 Grom
Na zes jaar onopvallend succes en een aantal kleine uiterlijke aanpassingen gericht op de volgende golf jonge motorrijders, is het nu tijd voor een...
MotorkledingStore opent vierde motorkledingwinkel bij Rotterdam
MotorkledingStore opent vierde motorkledingwinkel bij Rotterdam
MotorkledingStore opent begin 2021 de deuren van een nog grotere winkel welke gevestigd zal worden in Capelle aan den IJssel. De nieuwe winkel aan ...

Plaats Reactie


{rsform 3}